szakacsreceptek.hu

Pulyka ragú zellerrel és sampinyon gombával

Pulyka ragú zellerrel és sampinyon gombával

    

Van, aki szereti a zellert, van, aki nem szereti. De mindenkinek biztosan ízleni fog ebben a nagyszerű kombinációban.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

pulykamell 600 gramm

A pulykahúst megmossuk, kockákra vágjuk.

2. 

hagyma 80 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

3. 

zeller 250 gramm

A zellert megtisztítjuk, megmossuk, durvára lereszeljük...

4. 

 1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

...és hozzáadjuk a hagymához. Adjunk hozzá sót és fűszereket.

5. 

Keverjük alaposan össze és pirítsuk egy ideig.

6. 

Hozzáadjuk a pulykahúst...

7. 

... öntjük fel vízzel úgy hogy ellepje a hozzávalókat. 20 percig pároljuk lefedve. Néha megkeverjük.

8. 

gomba 150 gramm

Tegyük a serpenyőbe a megtisztított, megmosott és felszeletelt sampinyon gombát. 10 percig együtt pároljuk az egészet.

9. 

kukoricakeményítő 1 teáskanál  víz 100 milliliter

Végül óvatosan besűrítjük kukoricakeményítővel vagy egy kis vízben elkevert teáskanál sima liszttel. Felforraljuk. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt½teáskanál
gomba150gramm
hagyma80gramm
kukoricakeményítő1teáskanál
napraforgó olaj3evőkanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
pulykamell600gramm
1.5teáskanál
víz100milliliter
zeller250gramm

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés