Pulyka ragú zellerrel és sampinyon gombával
Van, aki szereti a zellert, van, aki nem szereti. De mindenkinek biztosan ízleni fog ebben a nagyszerű kombinációban.
recept,recept fotó,pulykamell,zeller,Pulykahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
gomba | 150 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
kukoricakeményítő | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
pulykamell | 600 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter | |
zeller | 250 | gramm |
Recept
2.
hagyma 80 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
4.
só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
...és hozzáadjuk a hagymához. Adjunk hozzá sót és fűszereket.
5.
Keverjük alaposan össze és pirítsuk egy ideig.
6.
Hozzáadjuk a pulykahúst...
7.
... öntjük fel vízzel úgy hogy ellepje a hozzávalókat. 20 percig pároljuk lefedve. Néha megkeverjük.
8.
gomba 150 gramm
Tegyük a serpenyőbe a megtisztított, megmosott és felszeletelt sampinyon gombát. 10 percig együtt pároljuk az egészet.
9.
kukoricakeményítő 1 teáskanál • víz 100 milliliter
Végül óvatosan besűrítjük kukoricakeményítővel vagy egy kis vízben elkevert teáskanál sima liszttel. Felforraljuk. Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!