szakacsreceptek.hu

Rizzsel és hússal töltött pulykamellek

Rizzsel és hússal töltött pulykamellek

    

Pulykatekercs őrölt hússal és rizzsel.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

fekete bors, őrölt½teáskanál
olivaolaj2evőkanál
piros paprika, őrölt-
pulykamell500gramm
rizsa100gramm
sertés darálthús200gramm
0
víz200milliliter
vöröskáposzta konzerv150gramm

1. 

rizsa 100 gramm  pulykamell 500 gramm  vöröskáposzta konzerv 150 gramm  sertés darálthús 200 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál 

A rizst megfőzzük sós vízben és hűlni hagyjuk. A pulykamelleket megmossuk, felszeleteljük és egy kicsit kiklopfoljuk. Egy munkalapon egymásra rakjuk a hús szeleteket. Rá tesszük a vörös káposztát, a közepére meg az őrölt húst a rizzsel és borssal.

2. 

piros paprika, őrölt    olivaolaj 2 evőkanál  víz 200 milliliter

Konyhai tű és cérna segítségével a pulyahús széleit összetűzzük, és egy tekercset kapunk belőle. A hús tekercset egy sütőedénybe helyezzük el, olíva olajjal felöntjük, megszórjuk őrült pirospaprikával és sóval. Vizet öntünk hozzá. Letakarva kb egy órán keresztül sütjük, közepes fokon, előmelegített sütőben. Miután a hús megsült, eltávolítjuk a cérnát és a tűket és letakarva hagyjuk egészen a tálalásig.

3. 

Főt burgonyával és zöldség körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés