RECEPTEK

Pácolt sült pulykacombok

Pácolt sült pulykacombok

Nem tudja milyen finomságot készítsen a túl nagy pulykacombokból? Itt egy ínycsiklandó recept.

recept,recept fotó,pulykacomb,Pulykahús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Pulykahús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma8gerezd
grill fűszerkeverék½teáskanál
hagyma200gramm
olivaolaj50milliliter
piros paprika, őrölt1teáskanál
pulykacomb2darab
szárított fokhagyma1teáskanál
2teáskanál
víz300milliliter

 

Recept

1. 

pulykacomb 2 darab  olivaolaj 50 milliliter  grill fűszerkeverék ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  szárított fokhagyma 1 teáskanál

A pulykacombokat megmossuk és megszárítjuk. Olajból és fűszerekből pácot készítünk, amellyel megkenjük a húst, majd 24 órán át hűtőben állni hagyjuk.

2. 

fokhagyma 8 gerezd  hagyma 200 gramm   2 teáskanál  víz 300 milliliter

A pácolást követően megpucoljuk a fokhagymát, a csirkecombokon bevágásokat ejtünk, és belenyomkodjuk a fokhagyma gerezdeket. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A combokat sózzuk. és rárakjuk a hagymát, majd felöntjük vízzel.

3. 

Lefedve 180°C-on 1,5 órán át sütjük, majd levesszük a fedélt és szükség esetén hozzáöntünk vizet, majd magasabb hőfokon 15 percig besütjük a húst. Ezt követően megforgatjuk a húst és további 15 percig a másik oldalról is sütjük. Kivesszük a sütőből és tálalásig lefedve tároljuk, hogy a hús ne száradjon ki.

4. 

Knédlivel és párolt káposztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés