Sült pulykacomb lila-hagymával
![Sült pulykacomb lila-hagymával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001752/img_hu_4x3/sult-pulykacomb-lila-hagymaval_00180.jpg)
A húst knédlivel és párolt savanyú káposztával tálaljuk.
recept,recept fotó,pulykacomb alsó,vöröshagyma,Pulykahús,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 8 | gerezd | |
pulykacomb alsó | 2 | kilogramm | |
repceolaj | 4 | evőkanál | |
só | 3 | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter | |
vöröshagyma | 250 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001752/small/IMG_4541.jpg)
2.
pulykacomb alsó 2 kilogramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A pulykacombokat megmossuk és bevágjuk. A bőr alá belerakjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001752/small/IMG_4547.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001752/small/IMG_4552.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001752/small/IMG_4555.jpg)
5.
víz 200 milliliter • só 1 teáskanál
A hagymára ráhelyezzük a pulykacombokat, majd megszórjuk a maradék fokhagymával. Sózzuk, majd felöntjük vízzel, letakarjuk és egy óráig 200°C-on sütőben pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001752/small/IMG_4558.jpg)
6.
Egy óra elteltével megfordítjuk és további 30 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001752/small/IMG_4573.jpg)
7.
Végül 15 percig a legmagasabb hőfokon besütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001752/small/IMG_4588.jpg)
8.
Amikor már eléggé lehűlt a hús, kicsontozzuk és úgy tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001752/small/IMG_4601.jpg)
Jó étvágyat!