Pulykahúsos rizottó

Finom ebéd szombatra. Hogy finomabb legyen a rizottót megszórhatjuk reszelt sajttal.
recept,recept fotó,kerek szemű rizs,pulykacomb,árvai szalonna,Pulykahús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
kerek szemű rizs | 250 863 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
pulykacomb | 1200 1680 | gramm kcal | |
répa | 150 68 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
víz | 250 0 | milliliter kcal | |
árvai szalonna | 150 885 | gramm kcal |
Recept
1.
kerek szemű rizs 250 gramm • só 1 teáskanál • víz
A rizst folyó víz alatt megmossuk. Egy edényben rövid ideig pirítjuk, sózzuk és felöntjük forró vízzel, cca 1 cm a rizs felé. Lefedve puhára főzzük.

2.
pulykacomb 1200 gramm • só • piros paprika, őrölt • víz 200 milliliter
A pulykacombokat megmossuk, sütő edénybe helyezzük, sózzuk és megszórjuk őrült piros fűszerpaprikával. Felöntjük vízzel és letakarva a sütőben kb egy ór8n keresztül sütjük. A hús szépen elválik a csonttól.

3.
árvai szalonna 150 gramm • répa 150 gramm
A sárgarépát megpucoljuk és vastagon lereszeljük.A szalonnát csíkokra vágjuk és megpirítjuk.

4.
víz 50 milliliter
A szalonnához hozzáadjuk a sárgarépát, felöntjük vízzel, és 5 - 10 percig pároljuk, néha keverjük meg.

5.
A pulykahúst hagyjuk kihűlni, úgy hogy megtudjuk fogni a kezünkkel. A húst szétszedjük, alaposan eltávolítjuk az összes csontot. A húst kisebb darabokra vágjuk fel.

6.
A húst, sárgarépát a szalonnával adjuk hozzá a rizshez. Alaposan de óvatosan keverjük össze.

Jó étvágyat!