szakacsreceptek.hu

Pulykahúsos rizottó

    

Finom ebéd szombatra. Hogy finomabb legyen a rizottót megszórhatjuk reszelt sajttal.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
kerek szemű rizs250gramm
piros paprika, őrölt-
pulykacomb1200gramm
répa150gramm
1teáskanál
-
víz-
víz250milliliter
árvai szalonna150gramm

1. 

kerek szemű rizs 250 gramm   1 teáskanál  víz

A rizst folyó víz alatt megmossuk. Egy edényben rövid ideig pirítjuk, sózzuk és felöntjük forró vízzel, cca 1 cm a rizs felé. Lefedve puhára főzzük.

2. 

pulykacomb 1200 gramm    piros paprika, őrölt  víz 200 milliliter

A pulykacombokat megmossuk, sütő edénybe helyezzük, sózzuk és megszórjuk őrült piros fűszerpaprikával. Felöntjük vízzel és letakarva a sütőben kb egy ór8n keresztül sütjük. A hús szépen elválik a csonttól.

3. 

árvai szalonna 150 gramm  répa 150 gramm

A sárgarépát megpucoljuk és vastagon lereszeljük.A szalonnát csíkokra vágjuk és megpirítjuk.

4. 

víz 50 milliliter

A szalonnához hozzáadjuk a sárgarépát, felöntjük vízzel, és 5 - 10 percig pároljuk, néha keverjük meg.

5. 

A pulykahúst hagyjuk kihűlni, úgy hogy megtudjuk fogni a kezünkkel. A húst szétszedjük, alaposan eltávolítjuk az összes csontot. A húst kisebb darabokra vágjuk fel.

6. 

A húst, sárgarépát a szalonnával adjuk hozzá a rizshez. Alaposan de óvatosan keverjük össze.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés