RECEPTEK

Sült pulyka savanyú káposztán, burgonyával

Sült pulyka savanyú káposztán, burgonyával

Kiváló ebéd vagy vacsora egy sütőedényből.

recept,recept fotó,burgonya,pulykacomb,kovászos káposzta,Pulykahús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Pulykahús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya800gramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma3gerezd
hagyma200gramm
kovászos káposzta800gramm
pulykacomb1.5kilogramm
repceolaj3evőkanál
szárított gomba30gramm
2teáskanál
víz150milliliter

 

Recept

1. 

burgonya 800 gramm

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és vágjuk karikákra..

2. 

szárított gomba 30 gramm

A gombát beáztatjuk és hagyjuk 10 percig állni.

3. 

pulykacomb 1.5 kilogramm   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

Négy kisebb pulyka combot kicsontozzuk, megmossuk, sózzuk és megszórjuk fűszerekkel.

4. 

hagyma 200 gramm  repceolaj 3 evőkanál

A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Szétszedjük és olajjal kikent tepsibe tesszük.

5. 

kovászos káposzta 800 gramm

A káposztát lecsepegtetjük, és a hagymára rakjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát

6. 

fokhagyma 3 gerezd  víz 150 milliliter

Helyezzük az elkészített húst a káposztára, és kenjük meg megtisztított, préselt fokhagymával. A burgonyát rakjuk rá egyenletesen a húsra. Öntsünk alá vízzel, fedjük le és tegyük előmelegített sütőbe. Süssük 180-190 ° C-on 1,5 órán át.

7. 

Vegyük le a fedőt, helyezzük át a húst a burgonyára, tegyük vissza a sütőbe és süssük 200 ° -on 15 percig. A félig kihűlt húst leszedjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés