Juhtúrós sült burgonya
![Juhtúrós sült burgonya](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000277/img_hu_4x3/juhturos-sult-burgonya_00180.jpg)
Igazán nagyon finom.
recept,recept fotó,burgonya,juhtúró,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1000 | gramm | |
juhtúró | 125 | gramm | |
repceolaj | 50 | milliliter | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 100 | milliliter |
Recept
1. A burgonya sütése
burgonya 1000 gramm • repceolaj 50 milliliter • só
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és félholdakra vágjuk. Belerakjuk egy tepsibe, és leöntjük olajjal A sütő legmagasabb fokozatán sütjük. Sütés közben többször megforgatjuk a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, és keverjük össze.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000277/small/IMG_1766.jpg)
2. Tálalás
juhtúró 125 gramm • tejföl (14-18%) 100 milliliter
Keverjük össze a juhtúrót a tejföllel. Ráöntjük a meleg sült burgonyára és tálalhatjuk is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000277/small/IMG_1786.jpg)
3.
Jó étvágyat!