Csicseriborsó krumplival

Aloo chole -egy indiai egytálétel csicseriborsóból és krumpliból. Főételként tálalják, esetleg finom zöldséges fasírttal ( kofta) vagy gyümölcs salátákkal.
recept,recept fotó,burgonya,kesu dió natúr,vöröshagyma,csicsereborsó konzerv,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Indiai receptek › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Ázsiai konyha › Szezon - Hagyma › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
Almás fűszeres saláta recept | 0 ?? | kcal | |
Káposztás golyócskák recept | 0 ?? | kcal | |
burgonya | 600 552 | gramm kcal | |
chili | ¼ 1 | gramm kcal | |
csicsereborsó konzerv | 400 500 | gramm kcal | |
fokhagyma | 10 11 | gramm kcal | |
gyömbérgyökér | 10 3 | gramm kcal | |
kesu dió natúr | 50 287 | gramm kcal | |
koriander | 0 ?? | kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
paradicsom | 200 50 | gramm kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ ?? | kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
vöröshagyma | 150 60 | gramm kcal | |
őrölt koriander | ¼ 1 | gramm kcal |
Recept
1.
burgonya 600 gramm
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2.
paradicsom 200 gramm • kesu dió natúr 50 gramm • fokhagyma 10 gramm • gyömbérgyökér 10 gramm
A fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk. A paradicsommal és a dióval együtt turmixgépbe tesszük és turmixoljuk.



5.
kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ½ • őrölt koriander ¼ gramm • chili ¼ gramm
A hagymát egy oldalra toljuk az edényben és hozzáadjuk a fűszereket. Egy picit pirítjuk a fűszereket és összekeverjük a hagymával.

6.
Hozzáadjuk az elkészített masszát és egy percig felmelegítjük.


8.
A krumplit leszűrjük egy kicsit összetörjük.

9.
Hozzáadjuk a krumplit és minden együtt alaposan összekeverünk. Friss koriander levéllel ízesíthetjük.


Jó étvágyat!