Csicseriborsó krumplival
Aloo chole -egy indiai egytálétel csicseriborsóból és krumpliból. Főételként tálalják, esetleg finom zöldséges fasírttal ( kofta) vagy gyümölcs salátákkal.
recept,recept fotó,burgonya,kesu dió natúr,vöröshagyma,csicsereborsó konzerv,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
kategóriak
Húsnélküli ételek Indiai receptek Vegetáriánus receptek Gluténmentes Szezonális receptek Ázsiai konyha Szezon - Hagyma Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
Almás fűszeres saláta recept | - | ||
Káposztás golyócskák recept | - | ||
burgonya | 600 | gramm | |
chili | ¼ | gramm | |
csicsereborsó konzerv | 400 | gramm | |
fokhagyma | 10 | gramm | |
gyömbérgyökér | 10 | gramm | |
kesu dió natúr | 50 | gramm | |
koriander | - | ||
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
paradicsom | 200 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | ||
vaj | 50 | gramm | |
vöröshagyma | 150 | gramm | |
őrölt koriander | ¼ | gramm |
Recept
1.
burgonya 600 gramm
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
2.
paradicsom 200 gramm • kesu dió natúr 50 gramm • fokhagyma 10 gramm • gyömbérgyökér 10 gramm
A fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk. A paradicsommal és a dióval együtt turmixgépbe tesszük és turmixoljuk.
5.
kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ½ • őrölt koriander ¼ gramm • chili ¼ gramm
A hagymát egy oldalra toljuk az edényben és hozzáadjuk a fűszereket. Egy picit pirítjuk a fűszereket és összekeverjük a hagymával.
6.
Hozzáadjuk az elkészített masszát és egy percig felmelegítjük.
8.
A krumplit leszűrjük egy kicsit összetörjük.
9.
Hozzáadjuk a krumplit és minden együtt alaposan összekeverünk. Friss koriander levéllel ízesíthetjük.
Jó étvágyat!