RECEPTEK

Csicseriborsó krumplival

Csicseriborsó krumplival

Aloo chole -egy indiai egytálétel csicseriborsóból és krumpliból. Főételként tálalják, esetleg finom zöldséges fasírttal ( kofta) vagy gyümölcs salátákkal.

recept,recept fotó,burgonya,kesu dió natúr,vöröshagyma,csicsereborsó konzerv,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Húsnélküli ételek

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Almás fűszeres saláta recept-
Káposztás golyócskák recept-
burgonya600gramm
chili ¼gramm
csicsereborsó konzerv400gramm
fokhagyma10gramm
gyömbérgyökér10gramm
kesu dió natúr50gramm
koriander-
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
paradicsom200gramm
római kömény, őrölt - jeera½
vaj50gramm
vöröshagyma150gramm
őrölt koriander ¼gramm

 

Recept

1. 

burgonya 600 gramm

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2. 

paradicsom 200 gramm  kesu dió natúr 50 gramm  fokhagyma 10 gramm  gyömbérgyökér 10 gramm

A fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk. A paradicsommal és a dióval együtt turmixgépbe tesszük és turmixoljuk.

3. 

vaj 50 gramm

Egy edényben, kis lángon vajat olvasztunk.

4. 

vöröshagyma 150 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és megpir0tjuk a vajon.

5. 

kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ½  őrölt koriander  ¼ gramm  chili  ¼ gramm

A hagymát egy oldalra toljuk az edényben és hozzáadjuk a fűszereket. Egy picit pirítjuk a fűszereket és összekeverjük a hagymával.

6. 

Hozzáadjuk az elkészített masszát és egy percig felmelegítjük.

7. 

csicsereborsó konzerv 400 gramm

Hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót.

8. 

A krumplit leszűrjük egy kicsit összetörjük.

9. 

koriander

Hozzáadjuk a krumplit és minden együtt alaposan összekeverünk. Friss koriander levéllel ízesíthetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés