Darából készült tócsni
Hagyományos étel a szlovák konyhából. Zsír helyett lehet olajban is sütni az ételt, és vegetáriánus finomság lesz belőle.
recept,recept fotó,árpagríz,burgonya,Húsnélküli ételek,Szlovák receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
majoránna | 1.5 | teáskanál | |
sertészsír | 30 | gramm | |
sertészsír | - | ||
szárított gomba | 40 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
víz | 600 | milliliter | |
árpagríz | 200 | gramm |
Recept
2.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 600 milliliter
Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 20 percig főzzük. A víz szinte teljesen fel kell hogy szívódjon.
4.
hagyma 150 gramm • sertészsír 30 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
5.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát, és egy ideig sütjük.
6.
Töltsük a darát egy tálba, adjuk hozzá a gombákat, keverjük össze és hagyjuk kihűlni.
9.
A burgonya felét keverjük össze a búzadarával.
11.
majoránna 1.5 teáskanál • fokhagyma 1 gerezd
Keverjük össze a majoránnát és a megtisztított préselt fokhagymát a burgonya másik felébe.
12.
A burgonyát kenjük az első rétegre.
13.
60 percig 180°C fokon sütjük.
14.
Felszeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!