RECEPTEK

Darából készült tócsni

Darából készült tócsni

Hagyományos étel a szlovák konyhából. Zsír helyett lehet olajban is sütni az ételt, és vegetáriánus finomság lesz belőle.

recept,recept fotó,árpagríz,burgonya,Húsnélküli ételek,Szlovák receptek,Szezonális receptek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya800gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma1gerezd
hagyma150gramm
majoránna1.5teáskanál
sertészsír30gramm
sertészsír-
szárított gomba40gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás4darab
víz600milliliter
árpagríz200gramm

 

Recept

1. 

árpagríz 200 gramm

A durva őrleményt vízzel mossuk meg, lecsepegtetjük és egy edénybe tesszük.

2. 

 ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 600 milliliter

Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 20 percig főzzük. A víz szinte teljesen fel kell hogy szívódjon.

3. 

szárított gomba 40 gramm

Mossuk meg a gombákat és 10 percig áztassuk vízben.

4. 

hagyma 150 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

5. 

Hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát, és egy ideig sütjük.

6. 

Töltsük a darát egy tálba, adjuk hozzá a gombákat, keverjük össze és hagyjuk kihűlni.

7. 

burgonya 800 gramm

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és reszeljük finomra.

8. 

tyúk tojás 4 darab   1 teáskanál

A burgonyához keverjük a tojást és a sót.

9. 

A burgonya felét keverjük össze a búzadarával.

10. 

sertészsír

Osztjuk szét a keveréket egy zsírral jól kikent tepsire (42x32 cm).

11. 

majoránna 1.5 teáskanál  fokhagyma 1 gerezd

Keverjük össze a majoránnát és a megtisztított préselt fokhagymát a burgonya másik felébe.

12. 

A burgonyát kenjük az első rétegre.

13. 

60 percig 180°C fokon sütjük.

14. 

Felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés