Darából készült tócsni

Hagyományos étel a szlovák konyhából. Zsír helyett lehet olajban is sütni az ételt, és vegetáriánus finomság lesz belőle.
recept,recept fotó,árpagríz,burgonya,Húsnélküli ételek,Szlovák receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
| fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
| hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
| majoránna | 1.5 16 | teáskanál kcal | |
| sertészsír | 30 269 | gramm kcal | |
| sertészsír | 0 ?? | kcal | |
| szárított gomba | 40 50 | gramm kcal | |
| só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
| tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
| víz | 600 0 | milliliter kcal | |
| árpagríz | 200 700 | gramm kcal |
Recept

2.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 600 milliliter
Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 20 percig főzzük. A víz szinte teljesen fel kell hogy szívódjon.


4.
hagyma 150 gramm • sertészsír 30 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

5.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát, és egy ideig sütjük.

6.
Töltsük a darát egy tálba, adjuk hozzá a gombákat, keverjük össze és hagyjuk kihűlni.



9.
A burgonya felét keverjük össze a búzadarával.


11.
majoránna 1.5 teáskanál • fokhagyma 1 gerezd
Keverjük össze a majoránnát és a megtisztított préselt fokhagymát a burgonya másik felébe.

12.
A burgonyát kenjük az első rétegre.

13.
60 percig 180°C fokon sütjük.

14.
Felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!























