Cukkinis burgonya lepény
Finom és könnyű lepény, amely magasabb rosttartalommal bír, köszönhetően a belekevert zabpehelynek. Friss zöldségsalátával és tatármártással tálaljuk.
recept,recept fotó,cukkini,burgonya,zabpehely,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | ½ | kilogramm | |
cukkini | ½ | kilogramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
majoránna | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
rétesliszt | 50 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zabpehely | 80 | gramm |
Recept
2. Burgonya
burgonya ½ kilogramm • só 1 teáskanál
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és belereszeljük a cukkinihez. Sózzuk majd átkeverjük.
3.
tyúk tojás 2 darab • majoránna 1 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 3 gerezd • rétesliszt 50 gramm • zabpehely 80 gramm
Hozzáadjuk a tojást, préselt fokhagymát, fűszert, lisztet és a zabpelyhet. A masszát jól összekeverjük. Amennyiben a cukkini és a burgonya több levet engedett, hozzáadhatunk még egy kis zabpelyhet, úgy, hogy a massza megfelelően sűrű legyen.
5.
Serpenyőn felmelegítjük az olajat, majd aranysárgára sütjük a lepényeket. Az olajat lecsepegtetjük és konyhai papírtörlővel bélelt tálba rakjuk a kész lepényeket, amelyet felszívják a fölösleges olajat.
Jó étvágyat!