szakacsreceptek.hu

Cukkinis burgonya lepény

    

Finom és könnyű lepény, amely magasabb rosttartalommal bír, köszönhetően a belekevert zabpehelynek. Friss zöldségsalátával és tatármártással tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya½kilogramm
cuketti½kilogramm
fokhagyma3gerezd
köménymag, őrölt½teáskanál
majoránna1teáskanál
napraforgó olaj-
rétesliszt50gramm
1teáskanál
tyúk tojás2darab
zabpehely80gramm

1. Cukkini

cuketti ½ kilogramm

A cukkinit megtisztítjuk, megmossuk és vastagra lereszeljük.

Cukkini

2. Burgonya

burgonya ½ kilogramm   1 teáskanál

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és belereszeljük a cukkinihez. Sózzuk majd átkeverjük.

Burgonya

3. 

tyúk tojás 2 darab  majoránna 1 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fokhagyma 3 gerezd  rétesliszt 50 gramm  zabpehely 80 gramm

Hozzáadjuk a tojást, préselt fokhagymát, fűszert, lisztet és a zabpelyhet. A masszát jól összekeverjük. Amennyiben a cukkini és a burgonya több levet engedett, hozzáadhatunk még egy kis zabpelyhet, úgy, hogy a massza megfelelően sűrű legyen.

4. 

napraforgó olaj

Botmixer segítségével pépesítjük.

5. 

Serpenyőn felmelegítjük az olajat, majd aranysárgára sütjük a lepényeket. Az olajat lecsepegtetjük és konyhai papírtörlővel bélelt tálba rakjuk a kész lepényeket, amelyet felszívják a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés