szakacsreceptek.hu

Tönkölybúzakenyér

    

Finom házi kenyér tönkölybúzából.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 

1. Kovász elkészítése

víz 330 milliliter  friss élesztő 21 gramm  méz  1 evőkanál

Egy tálba langyos vizet öntünk, majd belemorzsolunk egy fél kocka élesztőt. Mézet adunk hozzá, majd összekeverjük.

Kovász elkészítése

2. Száraz massza

 2 teáskanál  tönkölyliszt, sima 500 gramm  magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók)

Nagyobb tálba lisztet és egy marék ízlésünk szerinti magot szórunk. Hozzáadjuk a sót, és összekeverjük.

Száraz massza

3. Kelesztés

A száraz masszához vizet és élesztőt adunk, kézzel vagy fakanállal tésztát dolgozunk ki. 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk.

Kelesztés

4. A kenyér sütése

A kelt tésztából cipót formálunk, amelyet sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

A kenyér sütése

5. 

víz

Előmelegített sütőben 200°C kb 45 percig sütjük. A megsült kenyeret vízzel ecseteljük, majd hűlni hagyjuk, és tiszta törlőkendőbe csavarjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés