RECEPTEK

Tönkölybúzakenyér

Tönkölybúzakenyér

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Finom házi kenyér tönkölybúzából.

recept,recept fotó,víz,víz,friss élesztő,tönkölyliszt, sima,Kenyér,Laktózmentes

Kenyér

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

friss élesztő

21

22

gramm

kcal

magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók)

0

??

kcal

méz

1

50

evőkanál

kcal

2

0

teáskanál

kcal

tönkölyliszt, sima

500

450

gramm

kcal

víz

330

0

milliliter

kcal

víz

0

??

kcal

 

Recept

1. Kovász elkészítése

víz 330 milliliter  friss élesztő 21 gramm  méz  1 evőkanál

Egy tálba langyos vizet öntünk, majd belemorzsolunk egy fél kocka élesztőt. Mézet adunk hozzá, majd összekeverjük.

Egy tálba langyos vizet öntünk, majd...

2. Száraz massza

 2 teáskanál  tönkölyliszt, sima 500 gramm  magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók)

Nagyobb tálba lisztet és egy marék ízlésünk szerinti magot szórunk. Hozzáadjuk a sót, és összekeverjük.

Nagyobb tálba lisztet és egy marék ízlésünk...

3. Kelesztés

A száraz masszához vizet és élesztőt adunk, kézzel vagy fakanállal tésztát dolgozunk ki. 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk.

A száraz masszához vizet és élesztőt adunk,...

4. A kenyér sütése

A kelt tésztából cipót formálunk, amelyet sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

A kelt tésztából cipót formálunk, amelyet...

5. 

víz

Előmelegített sütőben 200°C kb 45 percig sütjük. A megsült kenyeret vízzel ecseteljük, majd hűlni hagyjuk, és tiszta törlőkendőbe csavarjuk.

Előmelegített sütőben 200°C kb 45 percig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés