Fehér kenyér
Lágy és finom kenyér házi kenyérsütőben elkészítve.
recept,recept fotó,víz,finomliszt,szárított (instant) élesztő,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez,Laktózmentes
Kenyér
Hozzávalók
Hozzávalók
BIO cukornád melasz | 10 | gramm | |
finomliszt | 400 | gramm | |
szárított (instant) élesztő | 2 | teáskanál | |
tengeri só | 1 | teáskanál | |
tökolaj | 1 | evőkanál | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
1.
víz 250 milliliter • BIO cukornád melasz 10 gramm • tökolaj 1 evőkanál • finomliszt 400 gramm • tengeri só 1 teáskanál • szárított (instant) élesztő 2 teáskanál
A dagasztó edénybe vizet öntünk, hozzáadjuk a melaszt, amelyet egy fakanál segítségével elkeverünk. Hozzáadjuk az olajat, lisztet, sót és az élesztőt. A dagasztó edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, és beállítjuk a programot.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 700 g
A héja színe: közepesen sötét
2.
A sütés után az edényt a kenyérrel kivesszük, és hűlni hagyjuk, majd a kenyeret kiborítjuk az edényből, és beletekerjük egy tiszta törlőkendőbe. Amikor teljesen kihűl kivesszük a dagasztólapátot és a kenyeret felszeleteljük.
3. Tippünk
Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.
Jó étvágyat!