RECEPTEK

Rántott csirkemáj

Rántott csirkemáj

Finom, régi, ízletes, sós, kalória dús finomság :). Főtt burgonyával és tartármártással tálaljuk, aminek köszönhetően még több kalóriát fogyasztunk el :). Ha mégsem akarunk ennyi kalóriát elfogyasztani párolt zöldséggel is fogyaszthatjuk.

recept,recept fotó,csirkemáj,finomliszt,tyúk tojás,zsemlemorzsa,Csirkehús,Laktózmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemáj600gramm
cukkini500gramm
finomliszt-
hagyma150gramm
olivaolaj2evőkanál
paradicsom300gramm
repceolaj-
répa200gramm
-
1teáskanál
tyúk tojás2darab
zsemlemorzsa-

 

Recept

1. 

csirkemáj 600 gramm

A friss csirkemájat megmossuk, eltávolítjuk a zsírt és az ereket. ( Ha fagyasztott májat használunk , felolvasztjuk és megmossuk).

2. 

finomliszt

Minden egyes májat lisztben megforgatjuk...

3. 

tyúk tojás 2 darab

....felvert tojásban...

4. 

zsemlemorzsa

...és zsemlemorzsában. És miután megforgattuk a zsemlemorzsában, kicsit lepény formára nyomkodjuk a májakat.

5. 

A májat egy órára a hűtőbe helyezhetjük el. Jobban összeállnak.

6. 

repceolaj 

A hideg májakat forró olajban kisütjük. Miután olajba helyezzük a májat, megsózzuk, rövid ideig sütjük ( 1,5-2 percig), ezután a másik oldaláról is aranysárgára sütjük. A kisült májakat egy konyhai papírtörlőre rakjuk hogy felitassuk a fölösleges zsiradékot. Ne fogyasszuk forrón.

7. Párolt zöldség

hagyma 150 gramm  olivaolaj 2 evőkanál  répa 200 gramm  cukkini 500 gramm   1 teáskanál  paradicsom 300 gramm

Megpucoljuk a vöröshagymát, apróra vágjuk és olajon megsütjük. Hozzáadjuk a megpucolt és karikákra szeletelt sárgarépát. A sárgarépát 10 percen keresztül sütjük állandó keverés mellet.Hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt cukkinit amit megsózzunk és együtt a sárgarépával letakarva 10 percig pároljuk. Megkeverjük. A paradicsomot forró vízzel leöntjük, lehűtjük és meghámozzuk. Felszeleteljük és hozzáadjuk a zöldséghez, egy rövid ideig együtt pároljuk.

8. 

A meleg zöldségkörettel tálaljuk a már kissé kihűlt csirkemájakat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés