Rántott csirkemáj
Finom, régi, ízletes, sós, kalória dús finomság :). Főtt burgonyával és tartármártással tálaljuk, aminek köszönhetően még több kalóriát fogyasztunk el :). Ha mégsem akarunk ennyi kalóriát elfogyasztani párolt zöldséggel is fogyaszthatjuk.
recept,recept fotó,csirkemáj,finomliszt,tyúk tojás,zsemlemorzsa,Csirkehús,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemáj | 600 | gramm | |
cukkini | 500 | gramm | |
finomliszt | - | ||
hagyma | 150 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
paradicsom | 300 | gramm | |
repceolaj | - | ||
répa | 200 | gramm | |
só | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | - |
Recept
1.
csirkemáj 600 gramm
A friss csirkemájat megmossuk, eltávolítjuk a zsírt és az ereket. ( Ha fagyasztott májat használunk , felolvasztjuk és megmossuk).
4.
...és zsemlemorzsában. És miután megforgattuk a zsemlemorzsában, kicsit lepény formára nyomkodjuk a májakat.
5.
A májat egy órára a hűtőbe helyezhetjük el. Jobban összeállnak.
6.
A hideg májakat forró olajban kisütjük. Miután olajba helyezzük a májat, megsózzuk, rövid ideig sütjük ( 1,5-2 percig), ezután a másik oldaláról is aranysárgára sütjük. A kisült májakat egy konyhai papírtörlőre rakjuk hogy felitassuk a fölösleges zsiradékot. Ne fogyasszuk forrón.
7. Párolt zöldség
hagyma 150 gramm • olivaolaj 2 evőkanál • répa 200 gramm • cukkini 500 gramm • só 1 teáskanál • paradicsom 300 gramm
Megpucoljuk a vöröshagymát, apróra vágjuk és olajon megsütjük. Hozzáadjuk a megpucolt és karikákra szeletelt sárgarépát. A sárgarépát 10 percen keresztül sütjük állandó keverés mellet.Hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt cukkinit amit megsózzunk és együtt a sárgarépával letakarva 10 percig pároljuk. Megkeverjük. A paradicsomot forró vízzel leöntjük, lehűtjük és meghámozzuk. Felszeleteljük és hozzáadjuk a zöldséghez, egy rövid ideig együtt pároljuk.
8.
A meleg zöldségkörettel tálaljuk a már kissé kihűlt csirkemájakat.
Jó étvágyat!