Krumpli lepény csirke májjal töltve

A finom lepény töltve pikáns májjal.
recept,recept fotó,burgonya,csirkemáj,Csirkehús,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1 920 | kilogramm kcal | |
csirkemáj | 500 600 | gramm kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
fokhagyma | 5 27 | gerezd kcal | |
hagyma | 300 132 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 1 19 | teáskanál kcal | |
majoránna | 2 21 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
pepperóni konzerv | 1 ?? | darab kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
tyúk tojás 3 darab • fokhagyma 5 gerezd • só 2 teáskanál • majoránna 2 teáskanál
Lereszeljük, tojást, préselt fokhagymát, sót, majoránnát adunk hozzá. Összekeverjük.


4.
Három kanál masszából egy nagyobb kerek lepényt készítünk és a forró olajba tesszük. Az egyik oldaláról aranybarnára sütjük, kb 2,5 percig.

5.
Megfordítjuk a lepényt és a másik oldaláról is kisütjük.

6.
A kisült lepényeket egy tányéra rakjuk amire egy papírtörlőt helyeztünk, hogy felszívja a zsiradékot.

7. Csirke máj
hagyma 300 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy kevés olajon üvegesre sütjük.


9.
pepperóni konzerv 1 darab
A hagymához egy felszeletelt pfefferoni paprikát adunk, összekeverjük...

10.
...és hozzáadjuk a májat. 10 percig pirítjuk (nem tovább, mert minél tovább pirítjuk, annál keményebb lesz).

11.
víz 100 milliliter • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • kukoricakeményítő 1 teáskanál
Hozzáadjuk a vizet, őrölt pirospaprikát, kukorica keményítőt.Felforraljuk. A sót a legvégén adjuk hozzá ha már kész és puha a máj.

12.
A krumpli lepényeket megtöltjük a májjal. Tartármártással tálaljuk.

Jó étvágyat!