szakacsreceptek.hu

Krumpli lepény csirke májjal töltve

Krumpli lepény csirke májjal töltve

    

A finom lepény töltve pikáns májjal.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
burgonya1kilogramm
csirkemáj500gramm
finomliszt100gramm
fokhagyma5gerezd
hagyma300gramm
kukoricakeményítő1teáskanál
majoránna2teáskanál
napraforgó olaj-
napraforgó olaj3evőkanál
pepperóni konzerv1darab
piros paprika, őrölt1teáskanál
2teáskanál
tyúk tojás3darab
víz100milliliter

1. Krumpli lepény

burgonya 1 kilogramm

A krumplit megpucoljuk, megmossuk.

Krumpli lepény

2. 

tyúk tojás 3 darab  fokhagyma 5 gerezd   2 teáskanál  majoránna 2 teáskanál

Lereszeljük, tojást, préselt fokhagymát, sót, majoránnát adunk hozzá. Összekeverjük.

3. 

finomliszt 100 gramm

Lisztet szórunk hozzá és jól összekeverjük újra.

4. 

napraforgó olaj

Három kanál masszából egy nagyobb kerek lepényt készítünk és a forró olajba tesszük. Az egyik oldaláról aranybarnára sütjük, kb 2,5 percig.

5. 

Megfordítjuk a lepényt és a másik oldaláról is kisütjük.

6. 

A kisült lepényeket egy tányéra rakjuk amire egy papírtörlőt helyeztünk, hogy felszívja a zsiradékot.

7. Csirke máj

hagyma 300 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy kevés olajon üvegesre sütjük.

Csirke máj

8. 

csirkemáj 500 gramm

A májat megmossuk, a hártyákat eltávolítjuk.

9. 

pepperóni konzerv 1 darab

A hagymához egy felszeletelt pfefferoni paprikát adunk, összekeverjük...

10. 

...és hozzáadjuk a májat. 10 percig pirítjuk (nem tovább, mert minél tovább pirítjuk, annál keményebb lesz).

11. 

víz 100 milliliter  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  kukoricakeményítő 1 teáskanál

Hozzáadjuk a vizet, őrölt pirospaprikát, kukorica keményítőt.Felforraljuk. A sót a legvégén adjuk hozzá ha már kész és puha a máj.

12. 

A krumpli lepényeket megtöltjük a májjal. Tartármártással tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés