RECEPTEK

Burgonya knédli

Burgonya knédli

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Klasszikus házi knédli zöldhagymával, amely nagyszerű köret lehet a főételhez.

recept,recept fotó,burgonya,rétesliszt,búzadara,Knédli,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Knédli

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

800

736

gramm

kcal

búzadara

100

361

gramm

kcal

hagyma

2

??

darab

kcal

napraforgó olaj

3

405

evőkanál

kcal

rétesliszt

200

712

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

 

Recept

1. 

burgonya 800 gramm

A burgonyákat héjában megfőzzük, a legjobb előző nap.

A burgonyákat héjában megfőzzük, a legjobb...

2. 

Második napon meghámozzuk, és lereszeljük.

Második napon meghámozzuk, és lereszeljük....

3. 

rétesliszt 200 gramm  búzadara 100 gramm  tyúk tojás 2 darab

A burgonyát megszórjuk liszttel, búzadarával, hozzáadjuk a sót és a tojást.

A burgonyát megszórjuk liszttel, búzadarával,...

4. 

Kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát, addig amíg össze nem áll, és nem lesz ragadós. Egy hengert formálunk, amelyet négy részre vágunk.

Kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát, addig...

5. 

 1 teáskanál

Forró sós vízbe tesszük és közepes lángon kb 15-20 percig főzzük. Főzés közben időnként lágyan megkevergetjük, hogy a knédlik ne ragadjanak le és ússzanak fel a felszínre.

Forró sós vízbe tesszük és közepes lángon...

6. 

Amikor a knédli megfőtt, leöblítjük hideg vízzel, hogy ne legyen a felszínén ragadós. Hagyjuk kihűlni.

Amikor a knédli megfőtt, leöblítjük hideg...

7. 

hagyma 2 darab  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát apróra vágjuk. Olajon aranyszínre pirítjuk. Pirítást követően lágyan megsózzuk.

A hagymát apróra vágjuk. Olajon aranyszínre...

8. 

A knédlit felszeleteljük, és tálalásnál megszórjuk egy kis pirított hagymával.

A knédlit felszeleteljük, és tálalásnál...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés