Burgonya knédli
Klasszikus házi knédli zöldhagymával, amely nagyszerű köret lehet a főételhez.
recept,recept fotó,burgonya,rétesliszt,búzadara,Knédli,Laktózmentes
Knédli
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
búzadara | 100 | gramm | |
hagyma | 2 | darab | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
2.
Második napon meghámozzuk, és lereszeljük.
3.
rétesliszt 200 gramm • búzadara 100 gramm • tyúk tojás 2 darab
A burgonyát megszórjuk liszttel, búzadarával, hozzáadjuk a sót és a tojást.
4.
Kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát, addig amíg össze nem áll, és nem lesz ragadós. Egy hengert formálunk, amelyet négy részre vágunk.
5.
só 1 teáskanál
Forró sós vízbe tesszük és közepes lángon kb 15-20 percig főzzük. Főzés közben időnként lágyan megkevergetjük, hogy a knédlik ne ragadjanak le és ússzanak fel a felszínre.
6.
Amikor a knédli megfőtt, leöblítjük hideg vízzel, hogy ne legyen a felszínén ragadós. Hagyjuk kihűlni.
7.
hagyma 2 darab • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát apróra vágjuk. Olajon aranyszínre pirítjuk. Pirítást követően lágyan megsózzuk.
8.
A knédlit felszeleteljük, és tálalásnál megszórjuk egy kis pirított hagymával.
Jó étvágyat!