Burgonya knédli

Klasszikus házi knédli zöldhagymával, amely nagyszerű köret lehet a főételhez.
recept,recept fotó,burgonya,rétesliszt,búzadara,Knédli,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Knédli
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
búzadara | 100 361 | gramm kcal | |
hagyma | 2 ?? | darab kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal |
Recept

2.
Második napon meghámozzuk, és lereszeljük.

3.
rétesliszt 200 gramm • búzadara 100 gramm • tyúk tojás 2 darab
A burgonyát megszórjuk liszttel, búzadarával, hozzáadjuk a sót és a tojást.

4.
Kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát, addig amíg össze nem áll, és nem lesz ragadós. Egy hengert formálunk, amelyet négy részre vágunk.

5.
só 1 teáskanál
Forró sós vízbe tesszük és közepes lángon kb 15-20 percig főzzük. Főzés közben időnként lágyan megkevergetjük, hogy a knédlik ne ragadjanak le és ússzanak fel a felszínre.

6.
Amikor a knédli megfőtt, leöblítjük hideg vízzel, hogy ne legyen a felszínén ragadós. Hagyjuk kihűlni.

7.
hagyma 2 darab • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát apróra vágjuk. Olajon aranyszínre pirítjuk. Pirítást követően lágyan megsózzuk.

8.
A knédlit felszeleteljük, és tálalásnál megszórjuk egy kis pirított hagymával.

Jó étvágyat!