szakacsreceptek.hu

Burgonya knédli

Burgonya knédli

    

Klasszikus házi knédli zöldhagymával, amely nagyszerű köret lehet a főételhez.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. 

burgonya 800 gramm

A burgonyákat héjában megfőzzük, a legjobb előző nap.

2. 

Második napon meghámozzuk, és lereszeljük.

3. 

rétesliszt 200 gramm  búzadara 100 gramm  tyúk tojás 2 darab

A burgonyát megszórjuk liszttel, búzadarával, hozzáadjuk a sót és a tojást.

4. 

Kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát, addig amíg össze nem áll, és nem lesz ragadós. Egy hengert formálunk, amelyet négy részre vágunk.

5. 

 1 teáskanál

Forró sós vízbe tesszük és közepes lángon kb 15-20 percig főzzük. Főzés közben időnként lágyan megkevergetjük, hogy a knédlik ne ragadjanak le és ússzanak fel a felszínre.

6. 

Amikor a knédli megfőtt, leöblítjük hideg vízzel, hogy ne legyen a felszínén ragadós. Hagyjuk kihűlni.

7. 

hagyma 2 darab  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát apróra vágjuk. Olajon aranyszínre pirítjuk. Pirítást követően lágyan megsózzuk.

8. 

A knédlit felszeleteljük, és tálalásnál megszórjuk egy kis pirított hagymával.

Jó étvágyat!

burgonya800gramm
búzadara100gramm
hagyma2darab
napraforgó olaj3evőkanál
rétesliszt200gramm
1teáskanál
tyúk tojás2darab

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés