Sziléziai knédli burgonyából
Finom knédli (kluszki), amelyet főtt húsokhoz szósszal ajánlunk.
recept,recept fotó,burgonya,Knédli,Laktózmentes
Knédli
Recept

2.
A burgonya másik felét meghámozzuk és lereszeljük. A főtt burgonyát átpréseljük vagy ledaráljuk húsdarálón.

3.
tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál • darás liszt 200 gramm
A burgonyákat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet és kidolgozzuk a tésztát.

4.
A tésztából nagyobb golyókat formálunk (kb 4-5 cm átmérővel) és egy ideig állni hagyjuk.

5.
Lábasban sós vizet forralunk, majd a burgonya kluszkit belerakjuk. A belehelyezést követően a víz rövid ideig abba hagyja a forrást, de amikor újra felforr, onnantól számítva 15 percig főzzük.

6.
A kész kluszkit lyukacsos szedővel kiszedjük és tálaljuk.

Jó étvágyat!