Sziléziai knédli burgonyából

Finom knédli (kluszki), amelyet főtt húsokhoz szósszal ajánlunk.
recept,recept fotó,burgonya,Knédli,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Knédli
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
1319 g
Adag energiatartalma
427 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1 920 | kilogramm kcal | |
darás liszt | 200 698 | gramm kcal | |
só | 2.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 4 0 | liter kcal |
Recept

2.
A burgonya másik felét meghámozzuk és lereszeljük. A főtt burgonyát átpréseljük vagy ledaráljuk húsdarálón.

3.
tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál • darás liszt 200 gramm
A burgonyákat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet és kidolgozzuk a tésztát.

4.
A tésztából nagyobb golyókat formálunk (kb 4-5 cm átmérővel) és egy ideig állni hagyjuk.

5.
Lábasban sós vizet forralunk, majd a burgonya kluszkit belerakjuk. A belehelyezést követően a víz rövid ideig abba hagyja a forrást, de amikor újra felforr, onnantól számítva 15 percig főzzük.

6.
A kész kluszkit lyukacsos szedővel kiszedjük és tálaljuk.

Jó étvágyat!