szakacsreceptek.hu

Sziléziai knédli burgonyából

Sziléziai knédli burgonyából

    

Finom knédli (kluszki), amelyet főtt húsokhoz szósszal ajánlunk.

recept,recept fotó,burgonya,Knédli,Laktózmentes

Knédli

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

Recept

1. 

burgonya 1 kilogramm

A burgonya felét héjában megfőzzük, lehűtjük és meghámozzuk.

2. 

A burgonya másik felét meghámozzuk és lereszeljük. A főtt burgonyát átpréseljük vagy ledaráljuk húsdarálón.

3. 

tyúk tojás 1 darab   ½ teáskanál  darás liszt 200 gramm

A burgonyákat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet és kidolgozzuk a tésztát.

4. 

A tésztából nagyobb golyókat formálunk (kb 4-5 cm átmérővel) és egy ideig állni hagyjuk.

5. 

víz 4 liter   2 teáskanál

Lábasban sós vizet forralunk, majd a burgonya kluszkit belerakjuk. A belehelyezést követően a víz rövid ideig abba hagyja a forrást, de amikor újra felforr, onnantól számítva 15 percig főzzük.

6. 

A kész kluszkit lyukacsos szedővel kiszedjük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

burgonya1kilogramm
darás liszt200gramm
2.5teáskanál
tyúk tojás1darab
víz4liter

 

© 2011 - 2023 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés