Leves nagy tarkababból
Nagy leves, nagy babból, nagy füstölt hús darabokkal, nagy étvágyúak számára. Kisebb étvágyúak számára elegendő fél adagokból készíteni.
recept,recept fotó,nagy szemű tarkabab,füstölthús ,burgonya,Levesek hüvelyesekből,Szezonális receptek,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
Natur zöldséges só | - | ||
burgonya | 700 | gramm | |
finomliszt | 100 | gramm | |
fokhagyma | 20 | gramm | |
füstölthús | 1 | kilogramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
kristálycukor | 2 | teáskanál | |
majoránna | 2 | evőkanál | |
nagy szemű tarkabab | 350 | gramm | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
piros paprika, őrölt | 4 | teáskanál | |
sertészsír | 30 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | - | ||
víz | 4 | liter |
Recept
1.
nagy szemű tarkabab 350 gramm • víz • víz 2.5 liter • nemes babérlevél 2 darab • só 2 teáskanál
A babot felöntjük hideg vízzel és néhány órát állni hagyjuk, a legjobb ha egész éjszaka áll. Főzés előtt a vizet leöntjük, és felöntjük friss vízzel, babérlevelet és sót adunk hozzá. A babot kb 1 órán át puhára főzzük.
3.
burgonya 700 gramm
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a babhoz és puhára főzzük (kb 20 perc).
4.
A megfőtt húst kivesszük és kockákra vágjuk.
5.
hagyma 150 gramm • sertészsír 30 gramm • finomliszt 100 gramm
A hagymát megpucoljuk, és olajon megpirítjuk. Lisztet adunk hozzá és tovább pirítjuk.
6.
piros paprika, őrölt 4 teáskanál • víz 1.5 liter
A lábast levesszük a tűzről, paprikát keverünk hozzá és felöntjük forró vízzel.
7.
A lábast visszatesszük a tűzhelyre és a rántást tovább főzzük. A babhoz és a krumplihoz hozzáadjuk a füstölt húst.
8.
A rántást egy szűrő segítségével beleöntjük a levesbe.
Jó étvágyat!