szakacsreceptek.hu

Leves nagy tarkababból

     

Nagy leves, nagy babból, nagy füstölt hús darabokkal, nagy étvágyúak számára. Kisebb étvágyúak számára elegendő fél adagokból készíteni.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Natur zöldséges só0
burgonya700gramm
finomliszt100gramm
fokhagyma20gramm
füstölthús 1kilogramm
hagyma150gramm
kristálycukor2teáskanál
majoránna2evőkanál
nagy szemű tarkabab350gramm
nemes babérlevél2darab
piros paprika, őrölt4teáskanál
sertészsír30gramm
2teáskanál
víz0
víz4liter

1. 

nagy szemű tarkabab 350 gramm  víz  víz 2.5 liter  nemes babérlevél 2 darab   2 teáskanál

A babot felöntjük hideg vízzel és néhány órát állni hagyjuk, a legjobb ha egész éjszaka áll. Főzés előtt a vizet leöntjük, és felöntjük friss vízzel, babérlevelet és sót adunk hozzá. A babot kb 1 órán át puhára főzzük.

2. 

füstölthús  1 kilogramm

A füstölt húst hideg vízzel felöntjük, majd puhára főzzük (kb 1-1,5 óra).

3. 

burgonya 700 gramm

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a babhoz és puhára főzzük (kb 20 perc).

4. 

A megfőtt húst kivesszük és kockákra vágjuk.

5. 

hagyma 150 gramm  sertészsír 30 gramm  finomliszt 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, és olajon megpirítjuk. Lisztet adunk hozzá és tovább pirítjuk.

6. 

piros paprika, őrölt 4 teáskanál  víz 1.5 liter

A lábast levesszük a tűzről, paprikát keverünk hozzá és felöntjük forró vízzel.

7. 

A lábast visszatesszük a tűzhelyre és a rántást tovább főzzük. A babhoz és a krumplihoz hozzáadjuk a füstölt húst.

8. 

A rántást egy szűrő segítségével beleöntjük a levesbe.

9. 

fokhagyma 20 gramm  kristálycukor 2 teáskanál

Préselt foghagymát és cukrot adunk hozzá...

10. 

majoránna 2 evőkanál  Natur zöldséges só

... és majorannat. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés