szakacsreceptek.hu

Leves nagy tarkababból

     

Nagy leves, nagy babból, nagy füstölt hús darabokkal, nagy étvágyúak számára. Kisebb étvágyúak számára elegendő fél adagokból készíteni.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Burgonya700gramm
Finomliszt100gramm
Fokhagyma20gramm
Füstölthús 1kilogramm
Hagyma150gramm
Kristálycukor2teáskanál
Majoránna2evőkanál
Nagy szemű tarkabab350gramm
Natur zöldséges só
Nemes babérlevél2darab
Piros paprika, őrölt4teáskanál
Sertészsír30gramm
2teáskanál
Víz
Víz4liter

1. 

nagy szemű tarkabab 350 g  víz  víz 2.5 l  nemes babérlevél 2 db   2 TK

A babot felöntjük hideg vízzel és néhány órát állni hagyjuk, a legjobb ha egész éjszaka áll. Főzés előtt a vizet leöntjük, és felöntjük friss vízzel, babérlevelet és sót adunk hozzá. A babot kb 1 órán át puhára főzzük.

2. 

füstölthús  1 kg

A füstölt húst hideg vízzel felöntjük, majd puhára főzzük (kb 1-1,5 óra).

3. 

burgonya 700 g

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a babhoz és puhára főzzük (kb 20 perc).

4. 

A megfőtt húst kivesszük és kockákra vágjuk.

5. 

hagyma 150 g  sertészsír 30 g  finomliszt 100 g

A hagymát megpucoljuk, és olajon megpirítjuk. Lisztet adunk hozzá és tovább pirítjuk.

6. 

piros paprika, őrölt 4 TK  víz 1.5 l

A lábast levesszük a tűzről, paprikát keverünk hozzá és felöntjük forró vízzel.

7. 

A lábast visszatesszük a tűzhelyre és a rántást tovább főzzük. A babhoz és a krumplihoz hozzáadjuk a füstölt húst.

8. 

A rántást egy szűrő segítségével beleöntjük a levesbe.

9. 

fokhagyma 20 g  kristálycukor 2 TK

Préselt foghagymát és cukrot adunk hozzá...

10. 

majoránna 2 EK  Natur zöldséges só

... és majorannat. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés