RECEPTEK

Leves nagy tarkababból

Leves nagy tarkababból

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Nagy leves, nagy babból, nagy füstölt hús darabokkal, nagy étvágyúak számára. Kisebb étvágyúak számára elegendő fél adagokból készíteni.

recept,recept fotó,nagy szemű tarkabab,füstölthús ,burgonya,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

Natur zöldséges só

0

??

kcal

burgonya

700

644

gramm

kcal

finomliszt

100

347

gramm

kcal

fokhagyma

20

22

gramm

kcal

füstölthús

1

2700

kilogramm

kcal

hagyma

150

66

gramm

kcal

kristálycukor

2

41

teáskanál

kcal

majoránna

2

35

evőkanál

kcal

nagy szemű tarkabab

350

1190

gramm

kcal

nemes babérlevél

2

??

darab

kcal

piros paprika, őrölt

4

63

teáskanál

kcal

sertészsír

30

269

gramm

kcal

2

0

teáskanál

kcal

víz

0

??

kcal

víz

4

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

nagy szemű tarkabab 350 gramm  víz  víz 2.5 liter  nemes babérlevél 2 darab   2 teáskanál

A babot felöntjük hideg vízzel és néhány órát állni hagyjuk, a legjobb ha egész éjszaka áll. Főzés előtt a vizet leöntjük, és felöntjük friss vízzel, babérlevelet és sót adunk hozzá. A babot kb 1 órán át puhára főzzük.

A babot felöntjük hideg vízzel és néhány...

2. 

füstölthús  1 kilogramm

A füstölt húst hideg vízzel felöntjük, majd puhára főzzük (kb 1-1,5 óra).

A füstölt húst hideg vízzel felöntjük, majd...

3. 

burgonya 700 gramm

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a babhoz és puhára főzzük (kb 20 perc).

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra...

4. 

A megfőtt húst kivesszük és kockákra vágjuk.

A megfőtt húst kivesszük és kockákra vágjuk....

5. 

hagyma 150 gramm  sertészsír 30 gramm  finomliszt 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, és olajon megpirítjuk. Lisztet adunk hozzá és tovább pirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, és olajon megpirítjuk....

6. 

piros paprika, őrölt 4 teáskanál  víz 1.5 liter

A lábast levesszük a tűzről, paprikát keverünk hozzá és felöntjük forró vízzel.

A lábast levesszük a tűzről, paprikát...

7. 

A lábast visszatesszük a tűzhelyre és a rántást tovább főzzük. A babhoz és a krumplihoz hozzáadjuk a füstölt húst.

A lábast visszatesszük a tűzhelyre és a...

8. 

A rántást egy szűrő segítségével beleöntjük a levesbe.

A rántást egy szűrő segítségével...

9. 

fokhagyma 20 gramm  kristálycukor 2 teáskanál

Préselt foghagymát és cukrot adunk hozzá...

Préselt foghagymát és cukrot adunk hozzá......

10. 

majoránna 2 evőkanál  Natur zöldséges só

... és majorannat. Ízlés szerint sózzuk.

... és majorannat. Ízlés szerint sózzuk. ...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés