Bableves

Sűrű bableves zöldséggel. Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel is.
recept,recept fotó,nagy szemű tarkabab,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 230 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 1.5 79 | evőkanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
nagy szemű tarkabab | 150 ?? | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
paprika | 60 10 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
póréhagyma | 60 28 | gramm kcal | |
répa | 100 45 | gramm kcal | |
só | ¾ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 1150 2542 | milliliter kcal |
Recept
1.
nagy szemű tarkabab 150 gramm • nemes babérlevél 2 darab • só ¾ teáskanál • víz 750 milliliter
A babot 24 órával hamarabb hideg vízbe helyezzük. A vizet leöntjük és hozzáadjuk a friss vízzel helyettesítjük, sózzuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és egy órán át puhára főzzük.

3.
A zöldséget hozzáadjuk a babhoz, együtt főzzük kb 20-30 percig puhulásig.

4.
paprika 60 gramm • póréhagyma 60 gramm
A paprikát és a póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra felvágjuk.

5.
fokhagyma 2 gerezd • napraforgó olaj 3 evőkanál
A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és olajon megpirítjuk.

6.
finomliszt 1.5 evőkanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk a paprikát és póréhagymát, pirítjuk, amíg puha nem lesz. hozzászórjuk az őrölt piros paprikát és a borsot. Összekeverjük...


8.
A rántást nem szűrjük le, és együtt a zöldséggel beleöntjük a levesbe. Felforraljuk és ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!