szakacsreceptek.hu

Bableves

    

Sűrű bableves zöldséggel. Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel is.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya250gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt1.5evőkanál
fokhagyma2gerezd
nagy szemű tarkabab150gramm
napraforgó olaj3evőkanál
nemes babérlevél2darab
paprika60gramm
piros paprika, őrölt1teáskanál
póréhagyma60gramm
répa100gramm
¾teáskanál
-
víz1150milliliter

1. 

nagy szemű tarkabab 150 gramm  nemes babérlevél 2 darab   ¾ teáskanál  víz 750 milliliter

A babot 24 órával hamarabb hideg vízbe helyezzük. A vizet leöntjük és hozzáadjuk a friss vízzel helyettesítjük, sózzuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és egy órán át puhára főzzük.

2. 

répa 100 gramm  burgonya 250 gramm

A répát és burgonyát megpucoljuk. Megmossuk és felvágjuk.

3. 

A zöldséget hozzáadjuk a babhoz, együtt főzzük kb 20-30 percig puhulásig.

4. 

paprika 60 gramm  póréhagyma 60 gramm

A paprikát és a póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra felvágjuk.

5. 

fokhagyma 2 gerezd  napraforgó olaj 3 evőkanál

A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és olajon megpirítjuk.

6. 

finomliszt 1.5 evőkanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Hozzáadjuk a paprikát és póréhagymát, pirítjuk, amíg puha nem lesz. hozzászórjuk az őrölt piros paprikát és a borsot. Összekeverjük...

7. 

víz 400 milliliter

... felöntjük vízzel és szétfőzzük.

8. 

A rántást nem szűrjük le, és együtt a zöldséggel beleöntjük a levesbe. Felforraljuk és ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés