Bableves
![Bableves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001789/img_hu_4x3/bableves_00180.jpg)
Sűrű bableves zöldséggel. Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel is.
recept,recept fotó,nagy szemű tarkabab,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 1.5 | evőkanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
nagy szemű tarkabab | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
paprika | 60 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
póréhagyma | 60 | gramm | |
répa | 100 | gramm | |
só | ¾ | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 1150 | milliliter |
Recept
1.
nagy szemű tarkabab 150 gramm • nemes babérlevél 2 darab • só ¾ teáskanál • víz 750 milliliter
A babot 24 órával hamarabb hideg vízbe helyezzük. A vizet leöntjük és hozzáadjuk a friss vízzel helyettesítjük, sózzuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és egy órán át puhára főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001789/small/IMG_7041.jpg)
3.
A zöldséget hozzáadjuk a babhoz, együtt főzzük kb 20-30 percig puhulásig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001789/small/IMG_7071.jpg)
4.
paprika 60 gramm • póréhagyma 60 gramm
A paprikát és a póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra felvágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001789/small/IMG_7073.jpg)
5.
fokhagyma 2 gerezd • napraforgó olaj 3 evőkanál
A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és olajon megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001789/small/IMG_7076.jpg)
6.
finomliszt 1.5 evőkanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk a paprikát és póréhagymát, pirítjuk, amíg puha nem lesz. hozzászórjuk az őrölt piros paprikát és a borsot. Összekeverjük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001789/small/IMG_7078.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001789/small/IMG_7082.jpg)
8.
A rántást nem szűrjük le, és együtt a zöldséggel beleöntjük a levesbe. Felforraljuk és ízlés szerint sózzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001789/small/IMG_7087.jpg)
Jó étvágyat!