RECEPTEK

Leves hüvelyesekből füstölt csülökkel

Leves hüvelyesekből füstölt csülökkel

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Négyfajta babból és csicseriborsóból készült sűrű leves finom füstölt csülökkel. A levesből nagyobb mennyiséget ajánlatos főzni, mert valószínűleg ebből fog akarni reggelizni, ebédelni, és vacsorázni is, az ellenállhatatlan ízvilága miatt.

recept,recept fotó,vörösbab,fehér bab,Cranberry bab,foltos bab,füstölt sertéscsülök,füstölthús főzelék,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

Cranberry bab

100

335

gramm

kcal

burgonya

250

230

gramm

kcal

csicsereborsó

100

364

gramm

kcal

fehér bab

100

336

gramm

kcal

finomliszt

100

347

gramm

kcal

fokhagyma

6

33

gerezd

kcal

foltos bab

100

347

gramm

kcal

füstölt sertéscsülök

700

2730

gramm

kcal

füstölthús főzelék

750

975

milliliter

kcal

hagyma

150

66

gramm

kcal

majoránna

2

21

teáskanál

kcal

piros paprika, őrölt

3

48

teáskanál

kcal

sertészsír

30

269

gramm

kcal

2

0

teáskanál

kcal

víz

2

0

liter

kcal

víz

0

??

kcal

vörösbab

100

340

gramm

kcal

 

Recept

1. A hüvelyesek elkészítése

vörösbab 100 gramm  fehér bab 100 gramm  Cranberry bab 100 gramm  foltos bab 100 gramm  csicsereborsó 100 gramm

A hüvelyesekből egy-egy maréknyit kiszórunk az asztalra, és átválogatjuk. A megadott hüvelyeseket meglehet vásárolni már kész összekevert termékként is.

A hüvelyesekből egy-egy maréknyit kiszórunk az...

2. 

víz

A hüvelyeseket beleszórjuk egy vízzel teli fazékba, és 6-8 órát állni hagyjuk.

A hüvelyeseket beleszórjuk egy vízzel teli...

3. A hús elkészítése

füstölt sertéscsülök 700 gramm  víz

A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük vízzel. Fedő alatt puhára főzzük a csülök mérete szerint kb. 60 percig.A puhára főtt csülköt kivesszük a főzetből, hagyjuk kihűlni, aztán leszedjük a húst róla, és kis kockákra daraboljuk. A főzetet nem öntjük ki.

A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és...

4. A leves főzése

víz 2 liter   2 teáskanál  burgonya 250 gramm  füstölthús főzelék 750 milliliter

A vizet amelyben a hüvelyesek álltak kiöntjük, és friss vizet öntünk, és megsózzuk. A hüvelyeseket 30-40 percig főzzük. Meghámozzuk a burgonyát, apró kockákra vagdaljuk, és az eltelt idő után hozzáadjuk a hüvelyesekhez. Hozzáöntjük a főzetet, amelyben a csülköt főztük. Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.

A vizet amelyben a hüvelyesek álltak kiöntjük,...

5. Rántás

sertészsír 30 gramm  hagyma 150 gramm  finomliszt 100 gramm

A megpucolt hagymát felszeleteljük, és hozzáadjuk a megolvasztott zsiradékhoz, majd üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk.

A megpucolt hagymát felszeleteljük, és...

6. 

piros paprika, őrölt 3 teáskanál

Levesszük a hőfokot, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, és megkeverjük

Levesszük a hőfokot, hozzáadjuk az őrölt...

7. 

és azonnal felöntjük az éppen főlő leves főzetével.A rántást kicsit megfőzzük.

és azonnal felöntjük az éppen főlő leves...

8. 

A rántást beleszűrjük a levesbe, és forrásba hozzuk.

A rántást beleszűrjük a levesbe, és forrásba...

9. 

A legvégén belerakjuk a füstölt húst.

A legvégén belerakjuk a füstölt húst....

10. 

fokhagyma 6 gerezd  majoránna 2 teáskanál

Hozzáadunk préselt foghagymát, és majoránnát.

Hozzáadunk préselt foghagymát, és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés