szakacsreceptek.hu

Leves hüvelyesekből füstölt csülökkel

     

Négyfajta babból és csicseriborsóból készült sűrű leves finom füstölt csülökkel. A levesből nagyobb mennyiséget ajánlatos főzni, mert valószínűleg ebből fog akarni reggelizni, ebédelni, és vacsorázni is, az ellenállhatatlan ízvilága miatt.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya250gramm
Cranberry bab100gramm
Csicsereborsó100gramm
Fehér bab100gramm
Finomliszt100gramm
Fokhagyma6gerezd
Foltos bab100gramm
Füstölt sertéscsülök700gramm
Füstölthús főzelék750milliliter
Hagyma150gramm
Majoránna2teáskanál
Piros paprika, őrölt3teáskanál
Sertészsír30gramm
2teáskanál
Víz2liter
Víz
Vörösbab100gramm

1. A hüvelyesek elkészítése

vörösbab 100 g  fehér bab 100 g  Cranberry bab 100 g  foltos bab 100 g  csicsereborsó 100 g

A hüvelyesekből egy-egy maréknyit kiszórunk az asztalra, és átválogatjuk. A megadott hüvelyeseket meglehet vásárolni már kész összekevert termékként is.

A hüvelyesek elkészítése

2. 

víz

A hüvelyeseket beleszórjuk egy vízzel teli fazékba, és 6-8 órát állni hagyjuk.

3. A hús elkészítése

füstölt sertéscsülök 700 g  víz

A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük vízzel. Fedő alatt puhára főzzük a csülök mérete szerint kb. 60 percig.A puhára főtt csülköt kivesszük a főzetből, hagyjuk kihűlni, aztán leszedjük a húst róla, és kis kockákra daraboljuk. A főzetet nem öntjük ki.

A hús elkészítése

4. A leves főzése

víz 2 l   2 TK  burgonya 250 g  füstölthús főzelék 750 ml

A vizet amelyben a hüvelyesek álltak kiöntjük, és friss vizet öntünk, és megsózzuk. A hüvelyeseket 30-40 percig főzzük. Meghámozzuk a burgonyát, apró kockákra vagdaljuk, és az eltelt idő után hozzáadjuk a hüvelyesekhez. Hozzáöntjük a főzetet, amelyben a csülköt főztük. Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.

A leves főzése

5. Rántás

sertészsír 30 g  hagyma 150 g  finomliszt 100 g

A megpucolt hagymát felszeleteljük, és hozzáadjuk a megolvasztott zsiradékhoz, majd üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk.

Rántás

6. 

piros paprika, őrölt 3 TK

Levesszük a hőfokot, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, és megkeverjük

7. 

és azonnal felöntjük az éppen főlő leves főzetével.A rántást kicsit megfőzzük.

8. 

A rántást beleszűrjük a levesbe, és forrásba hozzuk.

9. 

A legvégén belerakjuk a füstölt húst.

10. 

fokhagyma 6 gerezd  majoránna 2 TK

Hozzáadunk préselt foghagymát, és majoránnát.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés