RECEPTEK

Leves hüvelyesekből füstölt csülökkel

Leves hüvelyesekből füstölt csülökkel

Négyfajta babból és csicseriborsóból készült sűrű leves finom füstölt csülökkel. A levesből nagyobb mennyiséget ajánlatos főzni, mert valószínűleg ebből fog akarni reggelizni, ebédelni, és vacsorázni is, az ellenállhatatlan ízvilága miatt.

recept,recept fotó,vörösbab,fehér bab,Cranberry bab,foltos bab,füstölt sertéscsülök,füstölthús főzelék,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Cranberry bab100gramm
burgonya250gramm
csicsereborsó100gramm
fehér bab100gramm
finomliszt100gramm
fokhagyma6gerezd
foltos bab100gramm
füstölt sertéscsülök700gramm
füstölthús főzelék750milliliter
hagyma150gramm
majoránna2teáskanál
piros paprika, őrölt3teáskanál
sertészsír30gramm
2teáskanál
víz2liter
víz0
vörösbab100gramm

 

Recept

1. A hüvelyesek elkészítése

vörösbab 100 gramm  fehér bab 100 gramm  Cranberry bab 100 gramm  foltos bab 100 gramm  csicsereborsó 100 gramm

A hüvelyesekből egy-egy maréknyit kiszórunk az asztalra, és átválogatjuk. A megadott hüvelyeseket meglehet vásárolni már kész összekevert termékként is.

2. 

víz

A hüvelyeseket beleszórjuk egy vízzel teli fazékba, és 6-8 órát állni hagyjuk.

3. A hús elkészítése

füstölt sertéscsülök 700 gramm  víz

A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük vízzel. Fedő alatt puhára főzzük a csülök mérete szerint kb. 60 percig.A puhára főtt csülköt kivesszük a főzetből, hagyjuk kihűlni, aztán leszedjük a húst róla, és kis kockákra daraboljuk. A főzetet nem öntjük ki.

4. A leves főzése

víz 2 liter   2 teáskanál  burgonya 250 gramm  füstölthús főzelék 750 milliliter

A vizet amelyben a hüvelyesek álltak kiöntjük, és friss vizet öntünk, és megsózzuk. A hüvelyeseket 30-40 percig főzzük. Meghámozzuk a burgonyát, apró kockákra vagdaljuk, és az eltelt idő után hozzáadjuk a hüvelyesekhez. Hozzáöntjük a főzetet, amelyben a csülköt főztük. Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.

5. Rántás

sertészsír 30 gramm  hagyma 150 gramm  finomliszt 100 gramm

A megpucolt hagymát felszeleteljük, és hozzáadjuk a megolvasztott zsiradékhoz, majd üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk.

6. 

piros paprika, őrölt 3 teáskanál

Levesszük a hőfokot, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, és megkeverjük

7. 

és azonnal felöntjük az éppen főlő leves főzetével.A rántást kicsit megfőzzük.

8. 

A rántást beleszűrjük a levesbe, és forrásba hozzuk.

9. 

A legvégén belerakjuk a füstölt húst.

10. 

fokhagyma 6 gerezd  majoránna 2 teáskanál

Hozzáadunk préselt foghagymát, és majoránnát.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit