Leves hüvelyesekből füstölt csülökkel

Négyfajta babból és csicseriborsóból készült sűrű leves finom füstölt csülökkel. A levesből nagyobb mennyiséget ajánlatos főzni, mert valószínűleg ebből fog akarni reggelizni, ebédelni, és vacsorázni is, az ellenállhatatlan ízvilága miatt.
recept,recept fotó,vörösbab,fehér bab,Cranberry bab,foltos bab,füstölt sertéscsülök,füstölthús főzelék,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
Cranberry bab | 100 335 | gramm kcal | |
burgonya | 250 230 | gramm kcal | |
csicsereborsó | 100 364 | gramm kcal | |
fehér bab | 100 336 | gramm kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
fokhagyma | 6 33 | gerezd kcal | |
foltos bab | 100 347 | gramm kcal | |
füstölt sertéscsülök | 700 2730 | gramm kcal | |
füstölthús főzelék | 750 975 | milliliter kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
majoránna | 2 21 | teáskanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 3 48 | teáskanál kcal | |
sertészsír | 30 269 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
vörösbab | 100 340 | gramm kcal |
Recept
1. A hüvelyesek elkészítése
vörösbab 100 gramm • fehér bab 100 gramm • Cranberry bab 100 gramm • foltos bab 100 gramm • csicsereborsó 100 gramm
A hüvelyesekből egy-egy maréknyit kiszórunk az asztalra, és átválogatjuk. A megadott hüvelyeseket meglehet vásárolni már kész összekevert termékként is.


3. A hús elkészítése
füstölt sertéscsülök 700 gramm • víz
A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük vízzel. Fedő alatt puhára főzzük a csülök mérete szerint kb. 60 percig.A puhára főtt csülköt kivesszük a főzetből, hagyjuk kihűlni, aztán leszedjük a húst róla, és kis kockákra daraboljuk. A főzetet nem öntjük ki.

4. A leves főzése
víz 2 liter • só 2 teáskanál • burgonya 250 gramm • füstölthús főzelék 750 milliliter
A vizet amelyben a hüvelyesek álltak kiöntjük, és friss vizet öntünk, és megsózzuk. A hüvelyeseket 30-40 percig főzzük. Meghámozzuk a burgonyát, apró kockákra vagdaljuk, és az eltelt idő után hozzáadjuk a hüvelyesekhez. Hozzáöntjük a főzetet, amelyben a csülköt főztük. Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.

5. Rántás
sertészsír 30 gramm • hagyma 150 gramm • finomliszt 100 gramm
A megpucolt hagymát felszeleteljük, és hozzáadjuk a megolvasztott zsiradékhoz, majd üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk.

6.
piros paprika, őrölt 3 teáskanál
Levesszük a hőfokot, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, és megkeverjük

7.
és azonnal felöntjük az éppen főlő leves főzetével.A rántást kicsit megfőzzük.

8.
A rántást beleszűrjük a levesbe, és forrásba hozzuk.

9.
A legvégén belerakjuk a füstölt húst.

Jó étvágyat!