szakacsreceptek.hu

Leves hüvelyesekből füstölt csülökkel

     

Négyfajta babból és csicseriborsóból készült sűrű leves finom füstölt csülökkel. A levesből nagyobb mennyiséget ajánlatos főzni, mert valószínűleg ebből fog akarni reggelizni, ebédelni, és vacsorázni is, az ellenállhatatlan ízvilága miatt.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Burgonya250gramm
Cranberry bab100gramm
Csicsereborsó100gramm
Fehér bab100gramm
Finomliszt100gramm
Fokhagyma6gerezd
Foltos bab100gramm
Füstölt sertéscsülök700gramm
Füstölthús főzelék750milliliter
Hagyma150gramm
Majoránna2teáskanál
Piros paprika, őrölt3teáskanál
Sertészsír30gramm
2teáskanál
Víz2liter
Víz
Vörösbab100gramm

1. A hüvelyesek elkészítése

vörösbab 100 g  fehér bab 100 g  Cranberry bab 100 g  foltos bab 100 g  csicsereborsó 100 g

A hüvelyesekből egy-egy maréknyit kiszórunk az asztalra, és átválogatjuk. A megadott hüvelyeseket meglehet vásárolni már kész összekevert termékként is.

A hüvelyesek elkészítése

2. 

víz

A hüvelyeseket beleszórjuk egy vízzel teli fazékba, és 6-8 órát állni hagyjuk.

3. A hús elkészítése

füstölt sertéscsülök 700 g  víz

A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük vízzel. Fedő alatt puhára főzzük a csülök mérete szerint kb. 60 percig.A puhára főtt csülköt kivesszük a főzetből, hagyjuk kihűlni, aztán leszedjük a húst róla, és kis kockákra daraboljuk. A főzetet nem öntjük ki.

A hús elkészítése

4. A leves főzése

víz 2 l   2 TK  burgonya 250 g  füstölthús főzelék 750 ml

A vizet amelyben a hüvelyesek álltak kiöntjük, és friss vizet öntünk, és megsózzuk. A hüvelyeseket 30-40 percig főzzük. Meghámozzuk a burgonyát, apró kockákra vagdaljuk, és az eltelt idő után hozzáadjuk a hüvelyesekhez. Hozzáöntjük a főzetet, amelyben a csülköt főztük. Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.

A leves főzése

5. Rántás

sertészsír 30 g  hagyma 150 g  finomliszt 100 g

A megpucolt hagymát felszeleteljük, és hozzáadjuk a megolvasztott zsiradékhoz, majd üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk.

Rántás

6. 

piros paprika, őrölt 3 TK

Levesszük a hőfokot, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, és megkeverjük

7. 

és azonnal felöntjük az éppen főlő leves főzetével.A rántást kicsit megfőzzük.

8. 

A rántást beleszűrjük a levesbe, és forrásba hozzuk.

9. 

A legvégén belerakjuk a füstölt húst.

10. 

fokhagyma 6 gerezd  majoránna 2 TK

Hozzáadunk préselt foghagymát, és majoránnát.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés