szakacsreceptek.hu

Sűrű leves sonkával

Sűrű leves sonkával

    

Sűrű leves hüvelyesekből, árpadarával és füstölt sonkával.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 5 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

egy marék hüvelyes keverék 250 gramm

Öntsük a hüvelyeseket (fehér bab, tarkabab, borsó, lencse) és az árpa dara keverékét egy munkalapra, és röviden ellenőrizzük át.

2. 

víz 1.5 liter   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál

A hüvelyeseket átmossuk és felöntjük vízzel. Adjunk hozzájuk sót, borsot, köménymagot és főzzük 30 percig.

3. 

füstölt sonka 250 gramm

A nyers füstölt sonkát apró kockákra vágjuk, és a leveshez adjuk. Az egészet együtt főzzük még 30 percig.

4. 

majoránna 1 teáskanál  szárított hagyma 1 evőkanál  petrezselyem zöldje

Végül a majoránnát és a szárított hagymát keverjük a levesbe, és díszítsük apróra vágott petrezselyemlevéllel.

Jó étvágyat!

egy marék hüvelyes keverék250gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
füstölt sonka250gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
majoránna1teáskanál
petrezselyem zöldje-
szárított hagyma1evőkanál
1.5teáskanál
víz1.5liter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés