szakacsreceptek.hu

Bableves paradicsommal

    

Sűrű nyári bableves.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya250gramm
fehér bab konzerv500gramm
hagyma80gramm
köménymag, őrölt1teáskanál
metélőhagyma30gramm
napraforgó olaj25milliliter
nemes babérlevél4darab
paradicsom400gramm
1.5teáskanál
-
tészta - rövid metélt100gramm
víz2liter
víz-

1. 

hagyma 80 gramm  burgonya 250 gramm  napraforgó olaj 25 milliliter  nemes babérlevél 4 darab   1.5 teáskanál  köménymag, őrölt 1 teáskanál

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és megpirítjuk. A hagymához hozzáadjuk a burgonyát, babérlevelet, sót és a köményt.

2. 

víz 2 liter

Hozzáöntünk forróvizet és addig főzzük, amíg a burgonya puha nem lesz.

3. 

tészta - rövid metélt 100 gramm  víz 

Egy másik lábasban sós vízben megfőzzük a széles metéltet.

4. 

fehér bab konzerv 500 gramm

A burgonyához hozzáadjuk a fehér babot.

5. 

paradicsom 400 gramm

A paradicsomot leöntjük forró vízzel, majd meghámozzuk. Ezt követően apró kockákra vágjuk...

6. 

... és hozzáadjuk a leveshez. Rövid ideig főzzük.

7. 

metélőhagyma 30 gramm

Végül belekeverjük a levesbe a tésztát és a felvágott metélőhagymát.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés