szakacsreceptek.hu

Abált leves

    

Sűrű leves. Kényérrel vagy péksüteménnyel fogyasztjuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya100gramm
fokhagyma-
hagyma100gramm
köménymag, őrölt1teáskanál
lencse150gramm
majoránna-
piros paprika, őrölt1teáskanál
répa150gramm
sertésoldalas800gramm
sertészsír1evőkanál
szárított gomba50gramm
1.5teáskanál
víz2.5liter
árpagríz100gramm

1. 

sertésoldalas 800 gramm  víz 2.5 liter   1.5 teáskanál

Disznófejet, tarját sós vízben másfél óráig főzzük. A húst ezután ki vesszük nem hagyjuk a levesben. És így dolgozzuk fel, például a tarját őrölt piros paprikával és fokhagymával kenjük meg és hidegen tálaljuk.

2. 

répa 150 gramm  hagyma 100 gramm  sertészsír 1 evőkanál  lencse 150 gramm  árpagríz 100 gramm  szárított gomba 50 gramm  köménymag, őrölt 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

A répát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük vastagon. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Majd a répát és a hagymát is zsíron megpirítjuk, adunk hozzá őrölt piros paprikát , köménymagot és felöntjük a forró elkészített levessel- 2 liternyi. Hozzáadjuk a megmosott lencsét, darát és a gombát. Kb 40 percig főzzük amíg minden nem lesz puha.

3. 

burgonya 100 gramm  majoránna  fokhagyma

A végen a leveshez adjuk a lereszelt burgonyát és átfőzzük. A levest majoránnával esetleg préselt fokhagymával ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés