Abált leves
Sűrű leves. Kényérrel vagy péksüteménnyel fogyasztjuk.
recept,recept fotó,sertésoldalas,lencse,árpagríz,burgonya,Húslevesek,Farsang,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 100 | gramm | |
fokhagyma | - | ||
hagyma | 100 | gramm | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
lencse | 150 | gramm | |
majoránna | - | ||
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
répa | 150 | gramm | |
sertésoldalas | 800 | gramm | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
szárított gomba | 50 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 2.5 | liter | |
árpagríz | 100 | gramm |
Recept
1.
sertésoldalas 800 gramm • víz 2.5 liter • só 1.5 teáskanál
Disznófejet, tarját sós vízben másfél óráig főzzük. A húst ezután ki vesszük nem hagyjuk a levesben. És így dolgozzuk fel, például a tarját őrölt piros paprikával és fokhagymával kenjük meg és hidegen tálaljuk.
2.
répa 150 gramm • hagyma 100 gramm • sertészsír 1 evőkanál • lencse 150 gramm • árpagríz 100 gramm • szárított gomba 50 gramm • köménymag, őrölt 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A répát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük vastagon. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Majd a répát és a hagymát is zsíron megpirítjuk, adunk hozzá őrölt piros paprikát , köménymagot és felöntjük a forró elkészített levessel- 2 liternyi. Hozzáadjuk a megmosott lencsét, darát és a gombát. Kb 40 percig főzzük amíg minden nem lesz puha.
3.
burgonya 100 gramm • majoránna • fokhagyma
A végen a leveshez adjuk a lereszelt burgonyát és átfőzzük. A levest majoránnával esetleg préselt fokhagymával ízesítjük.
Jó étvágyat!