szakacsreceptek.hu

Egyszerű csirkehúsleves

    

Egy recept finom házi csirkehúsleveosre zöldséggel.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
csirkehátak3darab
fekete bors, egész6darab
hagyma50gramm
kelbimbó5darab
köménymag, darált¼teáskanál
petrezselyem1darab
répa3darab
szegfűbors2darab
¾teáskanál
víz1.5
zeller150gramm

1. 

víz 1.5 L  csirkehátak 3 darab   ¾ teáskanál  fekete bors, egész 6 darab  szegfűbors 2 darab  köménymag, darált ¼ teáskanál

Csirkehátakat megmossuk, hideg vízbe tesszük, sót adunk hozzá és forrni hagyjuk. A habot miután a leves forrt, egy kanál segítségével leszedjük,hozzáadjuk a borsot, köményt és kis lángon kb egy órán át főzzük amíg a leves átlátszó nem lesz.

2. 

répa 3 darab  petrezselyem 1 darab  zeller 150 gramm  hagyma 50 gramm  kelbimbó 5 darab

Egy óra főzés után a levest leszűrjük, a csirkehátakat kiszedjük ( a hús a csontról leszedjük és vissza tesszük a levesbe), kockára vágott sárgarépát és petrezselymet adunk hozzá, egy kis fej vöröshagymát és egy pár kelbimbót ( amennyiben egy kicsit erősebb levest szeretnénk adhatunk hozzá csirkehúsleves magi kockát). Kb 20 percig főzzük amíg a zöldség puha nem lesz.

3. 

A végen a levest ízesíthetjük fűszerekkel, zöldséges fűszerkeverékkel és apróra vágott petrezselyem levéllel. A levest húsleves tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés