Egyszerű csirkehúsleves

Egy recept finom házi csirkehúsleveosre zöldséggel.
recept,recept fotó,csirkehátak,répa,zeller,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkehátak | 3 ?? | darab kcal | |
fekete bors, egész | 6 ?? | darab kcal | |
hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
kelbimbó | 5 ?? | darab kcal | |
köménymag, darált | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
petrezselyem | 1 ?? | darab kcal | |
répa | 3 ?? | darab kcal | |
szegfűbors | 2 ?? | darab kcal | |
só | ¾ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1.5 0 | kcal | |
zeller | 150 75 | gramm kcal |
Recept
1.
víz 1.5 L • csirkehátak 3 darab • só ¾ teáskanál • fekete bors, egész 6 darab • szegfűbors 2 darab • köménymag, darált ¼ teáskanál
Csirkehátakat megmossuk, hideg vízbe tesszük, sót adunk hozzá és forrni hagyjuk. A habot miután a leves forrt, egy kanál segítségével leszedjük,hozzáadjuk a borsot, köményt és kis lángon kb egy órán át főzzük amíg a leves átlátszó nem lesz.

2.
répa 3 darab • petrezselyem 1 darab • zeller 150 gramm • hagyma 50 gramm • kelbimbó 5 darab
Egy óra főzés után a levest leszűrjük, a csirkehátakat kiszedjük ( a hús a csontról leszedjük és vissza tesszük a levesbe), kockára vágott sárgarépát és petrezselymet adunk hozzá, egy kis fej vöröshagymát és egy pár kelbimbót ( amennyiben egy kicsit erősebb levest szeretnénk adhatunk hozzá csirkehúsleves magi kockát). Kb 20 percig főzzük amíg a zöldség puha nem lesz.

3.
A végen a levest ízesíthetjük fűszerekkel, zöldséges fűszerkeverékkel és apróra vágott petrezselyem levéllel. A levest húsleves tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!