szakacsreceptek.hu

Marhahúsleves

    

A húsleves a hétvégi és az ünnepi ebédek kihagyhatatlan fogása, de bármikor jó, ha van otthon a finom és tápláló ételből.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

marhahús - elülső, csonttal 1000 gramm

A marhahúst több darabra osztjuk szét és a sütőben 200 fokon 20 percig süssük.

2. 

víz 1.5 liter  fekete bors, egész ½ teáskanál  nemes babérlevél 2 darab

A húst a csonttal együtt tegyük hideg vízbe, adjunk hozzá borsot, babérlevelet és közepes lángon másfél órát főzzük.

3. 

répa 80 gramm  petrezselyem 60 gramm  zeller 60 gramm  hagyma 80 gramm

A répát, petrezselymet és a zellert nagyobb darabokra vágjuk és a hagymával együtt tegyük a húshoz. További 45 percig főzzük.

4. 

  petrezselyem zöldje

A húslevest leszűrjük. A zöldséget kisebb darabokra vágjuk, a húst a csontról leszedjük. ízlés szerint sózzuk és apróra vágott petrezselyemlevelet szórunk bele.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés