Marhahúsleves
A húsleves a hétvégi és az ünnepi ebédek kihagyhatatlan fogása, de bármikor jó, ha van otthon a finom és tápláló ételből.
recept,recept fotó,marhahús - elülső, csonttal,Húslevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, egész | ½ | teáskanál | |
hagyma | 80 | gramm | |
marhahús - elülső, csonttal | 1000 | gramm | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
petrezselyem | 60 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
répa | 80 | gramm | |
só | - | ||
víz | 1.5 | liter | |
zeller | 60 | gramm |
Recept
1.
marhahús - elülső, csonttal 1000 gramm
A marhahúst több darabra osztjuk szét és a sütőben 200 fokon 20 percig süssük.
2.
víz 1.5 liter • fekete bors, egész ½ teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
A húst a csonttal együtt tegyük hideg vízbe, adjunk hozzá borsot, babérlevelet és közepes lángon másfél órát főzzük.
3.
4.
répa 80 gramm • petrezselyem 60 gramm • zeller 60 gramm • hagyma 80 gramm
A répát, petrezselymet és a zellert nagyobb darabokra vágjuk és a hagymával együtt tegyük a húshoz. További 45 percig főzzük.
5.
A húslevest leszűrjük. A zöldséget kisebb darabokra vágjuk, a húst a csontról leszedjük. ízlés szerint sózzuk és apróra vágott petrezselyemlevelet szórunk bele.
Jó étvágyat!