Marhahúsleves

A húsleves a hétvégi és az ünnepi ebédek kihagyhatatlan fogása, de bármikor jó, ha van otthon a finom és tápláló ételből.
recept,recept fotó,marhahús - elülső, csonttal,Húslevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
| fekete bors, egész | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
| marhahús - elülső, csonttal | 1000 1650 | gramm kcal | |
| nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
| petrezselyem | 60 38 | gramm kcal | |
| petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
| répa | 80 36 | gramm kcal | |
| só | 0 ?? | kcal | |
| víz | 1.5 0 | liter kcal | |
| zeller | 60 30 | gramm kcal |
Recept
1.
marhahús - elülső, csonttal 1000 gramm
A marhahúst több darabra osztjuk szét és a sütőben 200 fokon 20 percig süssük.

2.
víz 1.5 liter • fekete bors, egész ½ teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
A húst a csonttal együtt tegyük hideg vízbe, adjunk hozzá borsot, babérlevelet és közepes lángon másfél órát főzzük.

3.
4.
répa 80 gramm • petrezselyem 60 gramm • zeller 60 gramm • hagyma 80 gramm
A répát, petrezselymet és a zellert nagyobb darabokra vágjuk és a hagymával együtt tegyük a húshoz. További 45 percig főzzük.

5.
A húslevest leszűrjük. A zöldséget kisebb darabokra vágjuk, a húst a csontról leszedjük. ízlés szerint sózzuk és apróra vágott petrezselyemlevelet szórunk bele.
Jó étvágyat!






















