Thaiföldi csirke leves kókusz tejjel

Tom Kha Gai thai leves receptje kókusztejjel és csirkehússal.
recept,recept fotó,csirkemell,kókusztej,gomba,koriander,Húslevesek,,Thai konyha,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húslevesek
Thai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
chili paprikás mártás | 1 5 | teáskanál kcal | |
citromfű | 1 ?? | darab kcal | |
citromlé | ½ 11 | deciliter kcal | |
csirkemell | 500 550 | gramm kcal | |
galangál | 25 15 | gramm kcal | |
gomba | 150 24 | gramm kcal | |
halmártás | 2 21 | evőkanál kcal | |
koriander | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
kókusztej | 250 365 | milliliter kcal | |
víz | ½ 0 | liter kcal |
Recept
1.
víz ½ liter • galangál 25 gramm • citromfű 1 darab
Egy fazékba vizet öntünk, hozzáadjuk az apróra vágott galangát és 3-4 cm hosszúra vágott citromfüvet.

2.
csirkemell 500 gramm
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és amikor a víz forrni kezd belerakjuk a fazékba.
3.
kókusztej 250 milliliter • chili paprikás mártás 1 teáskanál • halmártás 2 evőkanál • citromlé ½ deciliter • kristálycukor 1 evőkanál • gomba 150 gramm
Hozzáadjuk az összes alapanyagot, és időnkénti kevergetés mellett 10-15 percig főzzük.


Jó étvágyat!