szakacsreceptek.hu

Thaiföldi csirke leves kókusz tejjel

    

Tom Kha Gai thai leves receptje kókusztejjel és csirkehússal.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
chili paprikás mártás1teáskanál
citromfű1darab
citromlé½deciliter
csirkemell500gramm
galangál25gramm
gomba150gramm
halmártás2evőkanál
koriander-
kristálycukor1evőkanál
kókusztej250milliliter
víz½liter

1. 

víz ½ liter  galangál 25 gramm  citromfű 1 darab

Egy fazékba vizet öntünk, hozzáadjuk az apróra vágott galangát és 3-4 cm hosszúra vágott citromfüvet.

2. 

csirkemell 500 gramm

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és amikor a víz forrni kezd belerakjuk a fazékba.

3. 

kókusztej 250 milliliter  chili paprikás mártás 1 teáskanál  halmártás 2 evőkanál  citromlé ½ deciliter  kristálycukor 1 evőkanál  gomba 150 gramm

Hozzáadjuk az összes alapanyagot, és időnkénti kevergetés mellett 10-15 percig főzzük.

4. 

koriander

A végén koriander levelet adunk hozzá.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés