Lazac spenóttal leveles tésztában
recept,recept fotó,lazac,spenótlevél, friss,fokhagyma,leveles tészta,Halak,,Szezonális receptek
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 2 | gerezd | |
lazac | 250 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
spenótlevél, friss | 700 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
újhagyma | 1 | darab |
Recept
1.
lazac 250 gramm • spenótlevél, friss 700 gramm • újhagyma 1 darab
A lazac filét vékonyabb csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát, amelyet karikákra vágunk. A friss spenótot megmossuk folyóvíz alatt, hagyjuk lecsepegni.

2.
fokhagyma 2 gerezd • olivaolaj 1 evőkanál
A spenótot hirtelen megpirítjuk olajon fokhagymával. Levesszük a tűzről és hagyjuk lehűlni.

3.
leveles tészta 400 gramm • fekete bors, őrölt • só
A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, majd az egyik felére ráhelyezzük a lazac filéket, tehetünk hozzá feldarabolt főtt spárgát is, majd megszórjuk a zöldhagymával. Fűszerezzük és sózzuk.

4.
A lazacra rárakjuk a spenót leveleket, majd letakarjuk a tészta másik felével.

5.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát megkenjük felvert tojással. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 190 - 200 °C-on körülbelül 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!