Lazac spenóttal leveles tésztában
![Lazac spenóttal leveles tésztában](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000426/img_hu_4x3/lazac-spenottal-leveles-tesztaban_00180.jpg)
recept,recept fotó,lazac,spenótlevél, friss,fokhagyma,leveles tészta,Halak,
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 2 | gerezd | |
lazac | 250 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
spenótlevél, friss | 700 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
újhagyma | 1 | darab |
Recept
1.
lazac 250 gramm • spenótlevél, friss 700 gramm • újhagyma 1 darab
A lazac filét vékonyabb csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát, amelyet karikákra vágunk. A friss spenótot megmossuk folyóvíz alatt, hagyjuk lecsepegni.
![A lazac filét vékonyabb csíkokra vágjuk,...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000426/small/IMG_1512.jpg?mtime=1728666292)
2.
fokhagyma 2 gerezd • olivaolaj 1 evőkanál
A spenótot hirtelen megpirítjuk olajon fokhagymával. Levesszük a tűzről és hagyjuk lehűlni.
![A spenótot hirtelen megpirítjuk olajon...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000426/small/IMG_1515.jpg?mtime=1728666301)
3.
leveles tészta 400 gramm • fekete bors, őrölt • só
A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, majd az egyik felére ráhelyezzük a lazac filéket, tehetünk hozzá feldarabolt főtt spárgát is, majd megszórjuk a zöldhagymával. Fűszerezzük és sózzuk.
![A leveles tésztát lisztel meghintett...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000426/small/IMG_1520.jpg?mtime=1728666302)
4.
A lazacra rárakjuk a spenót leveleket, majd letakarjuk a tészta másik felével.
![A lazacra rárakjuk a spenót leveleket, majd...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000426/small/IMG_1523.jpg?mtime=1728666302)
5.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát megkenjük felvert tojással. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 190 - 200 °C-on körülbelül 30 percig sütjük.
![A tésztát megkenjük felvert tojással....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000426/small/IMG_1524.jpg?mtime=1728666303)
Jó étvágyat!