Lazac spenóttal leveles tésztában

recept,recept fotó,lazac,spenótlevél, friss,fokhagyma,leveles tészta,Halak,,Szezonális receptek
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
lazac | 250 505 | gramm kcal | |
leveles tészta | 400 1600 | gramm kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
spenótlevél, friss | 700 231 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
újhagyma | 1 ?? | darab kcal |
Recept
1.
lazac 250 gramm • spenótlevél, friss 700 gramm • újhagyma 1 darab
A lazac filét vékonyabb csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát, amelyet karikákra vágunk. A friss spenótot megmossuk folyóvíz alatt, hagyjuk lecsepegni.

2.
fokhagyma 2 gerezd • olivaolaj 1 evőkanál
A spenótot hirtelen megpirítjuk olajon fokhagymával. Levesszük a tűzről és hagyjuk lehűlni.

3.
leveles tészta 400 gramm • fekete bors, őrölt • só
A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, majd az egyik felére ráhelyezzük a lazac filéket, tehetünk hozzá feldarabolt főtt spárgát is, majd megszórjuk a zöldhagymával. Fűszerezzük és sózzuk.

4.
A lazacra rárakjuk a spenót leveleket, majd letakarjuk a tészta másik felével.

5.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát megkenjük felvert tojással. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 190 - 200 °C-on körülbelül 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!