szakacsreceptek.hu

Halfilé fokhagymás bundában

Halfilé fokhagymás bundában

    

Ínycsiklandó hal, illatos és ropogós bundában. Vajjal és friss petrezselyem zöldjével ízesített főtt burgonyával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Halak  Szezon - Fokhagyma  

 

1. 

halfilé 400 gramm 

A mirelit halfilét kiolvasztjuk, megszárítjuk és sózzuk.

2. 

tyúk tojás 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 75 milliliter  finomliszt 100 gramm   ½ teáskanál  fokhagyma 2 gerezd  petrezselyem zöldje 1 evőkanál

Tojásból, tejből, lisztből, sóból és préselt fokhagymából, illetve friss petrezselyem zöldjéből elkészítjük a tésztát.

3. 

repceolaj

Egy serpenyőben felforraljuk az olajat, a halat belemártjuk a tésztába majd belehelyezzük az olajba.

4. 

Mindkét oldalról közepes lángon kb. 6-8 percig pirítjuk.

Jó étvágyat!

finomliszt100gramm
fokhagyma2gerezd
halfilé400gramm
petrezselyem zöldje1evőkanál
repceolaj-
-
½teáskanál
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%75milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés