Halfilé fokhagymás bundában
Ínycsiklandó hal, illatos és ropogós bundában. Vajjal és friss petrezselyem zöldjével ízesített főtt burgonyával tálaljuk.
recept,recept fotó,halfilé,fokhagyma,Halak
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 100 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
halfilé | 400 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 1 | evőkanál | |
repceolaj | - | ||
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 75 | milliliter |
Recept
2.
tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 75 milliliter • finomliszt 100 gramm • só ½ teáskanál • fokhagyma 2 gerezd • petrezselyem zöldje 1 evőkanál
Tojásból, tejből, lisztből, sóból és préselt fokhagymából, illetve friss petrezselyem zöldjéből elkészítjük a tésztát.
3.
Egy serpenyőben felforraljuk az olajat, a halat belemártjuk a tésztába majd belehelyezzük az olajba.
4.
Mindkét oldalról közepes lángon kb. 6-8 percig pirítjuk.
Jó étvágyat!