Mennyei marinált lazac, de csak a türelmesek részére.
recept,recept fotó,lazac,cékla,Halak,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Halak
Főzőcske
Adag
2
Az elkészítés ideje
—
Nehézség
alacsony
2.
só 2 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál • kapor 2 teáskanál
Megszórjuk durva szemcséjű sóval, kristálycukorral és szárított kaporral.
3.
cékla 400 gramm • brandy 1 evőkanál
A céklát lágyra ledaráljuk és egyenletes rétegben ráhelyezzük a filére. Megcsepegtetjük brandy-vel. A tálat lezárjuk, majd 3-4 napra a hűtőbe helyezzük.
4.
A filét óvatosan megpucoljuk a marinádtól egy kés segítségével.
5.
A filét porciózzuk, majd olajban aranybarnára pirítjuk.
Jó étvágyat!