Marinált lazac
Mennyei marinált lazac, de csak a türelmesek részére.
recept,recept fotó,lazac,cékla,Halak,Gluténmentes ,Szezonális receptek,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
brandy | 1 | evőkanál | |
cékla | 400 | gramm | |
kapor | 2 | teáskanál | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
lazac | 400 | gramm | |
só | 2 | teáskanál |
Recept
2.
só 2 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál • kapor 2 teáskanál
Megszórjuk durva szemcséjű sóval, kristálycukorral és szárított kaporral.
3.
cékla 400 gramm • brandy 1 evőkanál
A céklát lágyra ledaráljuk és egyenletes rétegben ráhelyezzük a filére. Megcsepegtetjük brandy-vel. A tálat lezárjuk, majd 3-4 napra a hűtőbe helyezzük.
4.
A filét óvatosan megpucoljuk a marinádtól egy kés segítségével.
5.
A filét porciózzuk, majd olajban aranybarnára pirítjuk.
Jó étvágyat!