Sült pisztráng
recept,recept fotó,pisztráng,Halak,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 2 | teáskanál | |
citromlé | - | ||
fekete bors, őrölt | - | ||
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
paradicsom | 150 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
pisztráng | 2 | darab | |
szurokfű (oregánó) | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
whisky | 2 | teáskanál |
Recept
1.
paradicsom 150 gramm • petrezselyem zöldje • szurokfű (oregánó) 2 teáskanál • bazsalikom 2 teáskanál
A paradicsomokat megmossuk, félbe vágjuk és még kisebb holdacskákra vágjuk. Különböző friss és szárított fűszernövényeket összekeverjük a paradicsommal.
2.
pisztráng 2 darab • citromlé • só • fekete bors, őrölt
A sütőt 200°C előmelegítjük. A pisztrángot megmossuk, megszárítjuk, citrom levével csepegtetjük meg, sózzuk és borsozzuk. A pisztrángot töltjük meg a paradicsomos masszával.
3.
olivaolaj 1 evőkanál • whisky 2 teáskanál
Majd egy fogvájóval zárjuk le. Az alufóliát kenjük meg olíva olajjal, helyezzük rá a pisztrángot és egy pár csepp whiskyt csepegtessünk rá.
4.
Csomagoljuk be a pisztrángot az alufóliába, és helyezzük be a sütőbe. Fedjük le és 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!