Süllő provence-i módon
Ebben a receptben megtudhatják, hogyan kell főzni finom süllőt a sütőben annak érdekében, hogy gazdagítsa és változatossá tegye ízét, és meglepje szeretteit és vendégeit a kész étel szokatlan kialakításával.
recept,recept fotó,fogassüllő,Provanszi fűszerkeverék,Halak,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Provanszi fűszerkeverék | 1 | evőkanál | |
burgonya | 500 | gramm | |
fehérbor, félédes | 2 | deciliter | |
fekete bors, őrölt | - | ||
fogassüllő | 600 | gramm | |
füstölt szalonna | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
olivaolaj | - | ||
póréhagyma | 1 | darab | |
só | - | ||
víz | 2 | deciliter | |
ételízesítő | - |
Recept
1. A hal elkészítése
fogassüllő 600 gramm • burgonya 500 gramm • póréhagyma 1 darab • füstölt szalonna 150 gramm • Provanszi fűszerkeverék 1 evőkanál • fekete bors, őrölt • só • ételízesítő • olivaolaj • napraforgó olaj
Az elkészítéshez szükségünk lesz: süllőre, burgonyára, póréhagymára, szalonnára, olajra, sóra, fűszerekre és természetesen a provence-i fűszerekre,
2.
A póréhagymát vékony karikákra, a szalonnát csíkokra vágjuk, és kevés olajon együtt kisütjük
3.
A süllőt meghámozzuk, megmossuk, azonos méretű darabokra vágjuk. Minden darabot ízesítsünk sóval, borssal, köménymaggal, fekete borssal és megszórjuk provence-i fűszerrel. Aztán olívaolajjal kikent tepsire helyezzük a süllő filéket és a vékony karikára felszeletelt burgonyát. A burgonyát megszórjuk ételízesítővel és provence-i fűszerrel.
4.
fehérbor, félédes 2 deciliter • víz 2 deciliter
Belerakjuk a sült szalonna és póréhagyma keveréket, felöntjük kevés vízzel vagy fehérborral, és 30 percig sütjük.
Jó étvágyat!