szakacsreceptek.hu

Süllő provence-i módon

Süllő provence-i módon

    

Ebben a receptben megtudhatják, hogyan kell főzni finom süllőt a sütőben annak érdekében, hogy gazdagítsa és változatossá tegye ízét, és meglepje szeretteit és vendégeit a kész étel szokatlan kialakításával.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. A hal elkészítése

fogassüllő 600 gramm  burgonya 500 gramm  póréhagyma 1 darab  füstölt szalonna 150 gramm  Provanszi fűszerkeverék 1 evőkanál  fekete bors, őrölt    ételízesítő  olivaolaj  napraforgó olaj

Az elkészítéshez szükségünk lesz: süllőre, burgonyára, póréhagymára, szalonnára, olajra, sóra, fűszerekre és természetesen a provence-i fűszerekre,

A hal elkészítése

2. 

A póréhagymát vékony karikákra, a szalonnát csíkokra vágjuk, és kevés olajon együtt kisütjük

3. 

A süllőt meghámozzuk, megmossuk, azonos méretű darabokra vágjuk. Minden darabot ízesítsünk sóval, borssal, köménymaggal, fekete borssal és megszórjuk provence-i fűszerrel. Aztán olívaolajjal kikent tepsire helyezzük a süllő filéket és a vékony karikára felszeletelt burgonyát. A burgonyát megszórjuk ételízesítővel és provence-i fűszerrel.

4. 

fehérbor, félédes 2 deciliter  víz 2 deciliter

Belerakjuk a sült szalonna és póréhagyma keveréket, felöntjük kevés vízzel vagy fehérborral, és 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés