Gránátoshal (tőkehal) gyógynövény morzsában
A sült halat meleg burgonya - sajtmártással, rizzsel és egy szelet citrommal tálaljuk.
recept,recept fotó,gránátoshal,zsemlemorzsa,fűszerek halra,Halak,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
fűszerek halra | 2 | teáskanál | |
gránátoshal | 1000 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 50 | milliliter | |
zsemlemorzsa | 100 | gramm |
Recept
1. A hal elkészítése
gránátoshal 1000 gramm
Olvasszuk ki a halat. Ezután levágjuk a felső és az alsó uszonyokat, lehúzzuk a halbőrét, és ellenőrizzük, hogy a belseje ki van e rendesen belezve .
2. A morzsa elkészítése
zsemlemorzsa 100 gramm • só 1 teáskanál • fűszerek halra 2 teáskanál • tyúk tojás 1 darab
A zsemlemorzsához hozzá szórjuk a hal fűszereket ( különféle friss fűszernövényeket is vághatunk bele). Felverjük a tojást egy villa segítségével.
3. A hal panírozása
A halat először belemártjuk a tojásba, ezután mindkét oldalát megforgatjuk az elkészített zsemlemorzsában.
4. A hal sütése
napraforgó olaj 100 milliliter • víz 50 milliliter
Forró olajban egy tepsiben a halat mindkét oldaláról kisütjük 2 percig. Ezután beletesszük egy sütőtálba, felöntjük vízzel és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!