szakacsreceptek.hu

Gránátoshal (tőkehal) gyógynövény morzsában

Gránátoshal (tőkehal) gyógynövény morzsában

    

A sült halat meleg burgonya - sajtmártással, rizzsel és egy szelet citrommal tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Halak  Laktózmentes  

 

1. A hal elkészítése

gránátoshal 1000 gramm

Olvasszuk ki a halat. Ezután levágjuk a felső és az alsó uszonyokat, lehúzzuk a halbőrét, és ellenőrizzük, hogy a belseje ki van e rendesen belezve .

A hal elkészítése

2. A morzsa elkészítése

zsemlemorzsa 100 gramm   1 teáskanál  fűszerek halra 2 teáskanál  tyúk tojás 1 darab

A zsemlemorzsához hozzá szórjuk a hal fűszereket ( különféle friss fűszernövényeket is vághatunk bele). Felverjük a tojást egy villa segítségével.

A morzsa elkészítése

3. A hal panírozása

A halat először belemártjuk a tojásba, ezután mindkét oldalát megforgatjuk az elkészített zsemlemorzsában.

A hal panírozása

4. A hal sütése

napraforgó olaj 100 milliliter  víz 50 milliliter

Forró olajban egy tepsiben a halat mindkét oldaláról kisütjük 2 percig. Ezután beletesszük egy sütőtálba, felöntjük vízzel és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A hal sütése

Jó étvágyat!

fűszerek halra2teáskanál
gránátoshal1000gramm
napraforgó olaj100milliliter
1teáskanál
tyúk tojás1darab
víz50milliliter
zsemlemorzsa100gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés