szakacsreceptek.hu

Grillezett tintahal

     

Közkedvelt mediterrán étel horvát módra.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
BazsalikomLSTK
Fehér bors, őröltg
Fokhagyma1s
Kalmár600gramm
Olivaolaj2evőkanál
g
Zsemlemorzsa1evőkanál

1. 

fokhagyma 1 s

A fokhagymát felaprítjuk.

2. 

zsemlemorzsa 1 EK  bazsalikom    fehér bors, őrölt  olivaolaj 2 EK

A fokhagymához hozzáadjuk a zsemlemorzsát, bazsalikomot, sót, fűszert és az olíva olajat.

3. 

kalmár 600 g

A tintahalat megpucoljuk és alaposan átmossuk.

4. 

A tintahalat lágyan megkenjük a zsemlemorzsás masszával, és egy vékony rétegen kenünk a hal belső részére is.

5. 

Mindkét oldaláról 5 - 5 percig grillezzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés