szakacsreceptek.hu

Grillezett tintahal

Egyszerű és kedvelt étel, főleg azok között, akik a nyaralásukat a mediterrán térségben szeretik tölteni. Az alapanyagokat beszerezhetjük nagyobb szupermarketekben bárhol a világon.

 

Adag: 2

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Fekete bors, őröltg
Fokhagyma2gerezd
Olivaolaj1evőkanál
Póréhagyma150gramm
Szépia (tintahal)600gramm
1teáskanál
g
Víz1.5liter

1. 

szépia (tintahal) 600 g

A tintahalat megpucoljuk, a kemény fejrészt eltávolítjuk. Megsózzuk, és 5 percig állni hagyjuk. Hideg folyóvízzel lemossuk.

2. 

víz 1.5 l   1 TK

Forró sós vízbe tesszük, majd 5 percig főzzük.

3. 

fokhagyma 2 gerezd  olivaolaj 1 EK    fekete bors, őrölt

Megkenjük olajjal, és préselt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Közepes hőfokon aranybarnára grillezzük.

4. 

póréhagyma 150 g

Ha serpenyőben készítjük, tegyünk alá apróra vágott póréhagymát az utolsó néhány percre, hogy meg ne égjen.

5. 

Kenyérrel és könnyű salátával tálaljuk. Ne feledjük a citromot :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés