Pácolt cápa steak

Pácolt cápa steak hagymán és fokhagymán, esetleg bundában sütve.
recept,recept fotó,cápa steak,Halak,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 2 ?? | darab kcal | |
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
csilipaprikamártás fokhagymával | 1 23 | evőkanál kcal | |
cápa steak | 1400 1764 | gramm kcal | |
fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
osztrigamártás | 2 13 | evőkanál kcal | |
szójamártás | 2 42 | evőkanál kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal | |
őrölt gyömbér | 2 9 | teáskanál kcal |
Recept
1.
cápa steak 1400 gramm • citrom 2 darab • víz 1 liter
A mirelit cápa steaket citromlével kevert vízbe tesszük és 3-4 órán át állni hagyjuk.

2. Pác
olivaolaj 2 evőkanál • osztrigamártás 2 evőkanál • szójamártás 2 evőkanál • citromlé 1 evőkanál • csilipaprikamártás fokhagymával 1 evőkanál • őrölt gyömbér 2 teáskanál
A megadott hozzávalók összekeverésével elkészítjük a pácot.

3. A cápa steak pácolása
A cápa steaket kivesszük a citromos vízből, megszárítjuk konyhai papírtörlővel. Minden egyes steaket megkenünk alulról és felülről a páccal és hűvös helyen néhány órán át állni hagyjuk, esetleg egész éjszakára is.

4. 1. lehetőség: Olajban sütés
napraforgó olaj • hagyma • fokhagyma
Egy serpenyőbe megfelelő mennyiségű olajat öntünk. Először megpirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát (ízlés szerinti mennyiségben). Majd belehelyezzük a cápa steaket az olajba és 5 percig mindkét oldaláról átsütjük.

5. Tálalás
Burgonya salátával vagy főtt burgonyával tálaljuk.

6. 2. elkészítési lehetőség: Bundában való sütés
A steaket sima lisztben, tojásban és zsemlemorzsában forgatjuk meg, majd olajban mindkét oldalát 5 percit sütjük. Az így elkészített fogásnak is nagyszerű az íze.

7. Tálalás
Burgonya salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!