RECEPTEK

Pácolt cápa steak

Pácolt cápa steak

Pácolt cápa steak hagymán és fokhagymán, esetleg bundában sütve.

recept,recept fotó,cápa steak,Halak,Gluténmentes ,Laktózmentes

Halak

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citrom2darab
citromlé1evőkanál
csilipaprikamártás fokhagymával1evőkanál
cápa steak1400gramm
fokhagyma-
hagyma-
napraforgó olaj-
olivaolaj2evőkanál
osztrigamártás2evőkanál
szójamártás2evőkanál
víz1liter
őrölt gyömbér2teáskanál

 

Recept

1. 

cápa steak 1400 gramm  citrom 2 darab  víz 1 liter

A mirelit cápa steaket citromlével kevert vízbe tesszük és 3-4 órán át állni hagyjuk.

2. Pác

olivaolaj 2 evőkanál  osztrigamártás 2 evőkanál  szójamártás 2 evőkanál  citromlé 1 evőkanál  csilipaprikamártás fokhagymával 1 evőkanál  őrölt gyömbér 2 teáskanál

A megadott hozzávalók összekeverésével elkészítjük a pácot.

3. A cápa steak pácolása

A cápa steaket kivesszük a citromos vízből, megszárítjuk konyhai papírtörlővel. Minden egyes steaket megkenünk alulról és felülről a páccal és hűvös helyen néhány órán át állni hagyjuk, esetleg egész éjszakára is.

4. 1. lehetőség: Olajban sütés

napraforgó olaj  hagyma  fokhagyma

Egy serpenyőbe megfelelő mennyiségű olajat öntünk. Először megpirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát (ízlés szerinti mennyiségben). Majd belehelyezzük a cápa steaket az olajba és 5 percig mindkét oldaláról átsütjük.

5. Tálalás

Burgonya salátával vagy főtt burgonyával tálaljuk.

6. 2. elkészítési lehetőség: Bundában való sütés

A steaket sima lisztben, tojásban és zsemlemorzsában forgatjuk meg, majd olajban mindkét oldalát 5 percit sütjük. Az így elkészített fogásnak is nagyszerű az íze.

7. Tálalás

Burgonya salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit