Pácolt cápa steak
Pácolt cápa steak hagymán és fokhagymán, esetleg bundában sütve.
recept,recept fotó,cápa steak,Halak,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 2 | darab | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
csilipaprikamártás fokhagymával | 1 | evőkanál | |
cápa steak | 1400 | gramm | |
fokhagyma | - | ||
hagyma | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
osztrigamártás | 2 | evőkanál | |
szójamártás | 2 | evőkanál | |
víz | 1 | liter | |
őrölt gyömbér | 2 | teáskanál |
Recept
1.
cápa steak 1400 gramm • citrom 2 darab • víz 1 liter
A mirelit cápa steaket citromlével kevert vízbe tesszük és 3-4 órán át állni hagyjuk.
2. Pác
olivaolaj 2 evőkanál • osztrigamártás 2 evőkanál • szójamártás 2 evőkanál • citromlé 1 evőkanál • csilipaprikamártás fokhagymával 1 evőkanál • őrölt gyömbér 2 teáskanál
A megadott hozzávalók összekeverésével elkészítjük a pácot.
3. A cápa steak pácolása
A cápa steaket kivesszük a citromos vízből, megszárítjuk konyhai papírtörlővel. Minden egyes steaket megkenünk alulról és felülről a páccal és hűvös helyen néhány órán át állni hagyjuk, esetleg egész éjszakára is.
4. 1. lehetőség: Olajban sütés
napraforgó olaj • hagyma • fokhagyma
Egy serpenyőbe megfelelő mennyiségű olajat öntünk. Először megpirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát (ízlés szerinti mennyiségben). Majd belehelyezzük a cápa steaket az olajba és 5 percig mindkét oldaláról átsütjük.
5. Tálalás
Burgonya salátával vagy főtt burgonyával tálaljuk.
6. 2. elkészítési lehetőség: Bundában való sütés
A steaket sima lisztben, tojásban és zsemlemorzsában forgatjuk meg, majd olajban mindkét oldalát 5 percit sütjük. Az így elkészített fogásnak is nagyszerű az íze.
7. Tálalás
Burgonya salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!