Grillezett szépia hal
Egyszerű és kedvelt étel, főleg azok között, akik a nyaralásukat a mediterrán térségben szeretik tölteni. Az alapanyagokat beszerezhetjük nagyobb szupermarketekben bárhol a világon.
recept,recept fotó,szépia (tintahal),fokhagyma,Halak,Nyári grill receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 2 | gerezd | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
póréhagyma | 150 | gramm | |
szépia (tintahal) | 600 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 1.5 | liter |
Recept
1.
szépia (tintahal) 600 gramm
A tintahalat megpucoljuk, a kemény fejrészt eltávolítjuk. Megsózzuk, és 5 percig állni hagyjuk. Hideg folyóvízzel lemossuk.
3.
fokhagyma 2 gerezd • olivaolaj 1 evőkanál • só • fekete bors, őrölt
Megkenjük olajjal, és préselt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Közepes hőfokon aranybarnára grillezzük.
4.
póréhagyma 150 gramm
Ha serpenyőben készítjük, tegyünk alá apróra vágott póréhagymát az utolsó néhány percre, hogy meg ne égjen.
5.
Kenyérrel és könnyű salátával tálaljuk. Ne feledjük a citromot :)
Jó étvágyat!