szakacsreceptek.hu

Grillezett szépia hal

    

Egyszerű és kedvelt étel, főleg azok között, akik a nyaralásukat a mediterrán térségben szeretik tölteni. Az alapanyagokat beszerezhetjük nagyobb szupermarketekben bárhol a világon.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fekete bors, őrölt-
fokhagyma2gerezd
olivaolaj1evőkanál
póréhagyma150gramm
szépia (tintahal)600gramm
1teáskanál
-
víz1.5liter

1. 

szépia (tintahal) 600 gramm

A tintahalat megpucoljuk, a kemény fejrészt eltávolítjuk. Megsózzuk, és 5 percig állni hagyjuk. Hideg folyóvízzel lemossuk.

2. 

víz 1.5 liter   1 teáskanál

Forró sós vízbe tesszük, majd 5 percig főzzük.

3. 

fokhagyma 2 gerezd  olivaolaj 1 evőkanál    fekete bors, őrölt

Megkenjük olajjal, és préselt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Közepes hőfokon aranybarnára grillezzük.

4. 

póréhagyma 150 gramm

Ha serpenyőben készítjük, tegyünk alá apróra vágott póréhagymát az utolsó néhány percre, hogy meg ne égjen.

5. 

Kenyérrel és könnyű salátával tálaljuk. Ne feledjük a citromot :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés