Grillezett szépia hal

Egyszerű és kedvelt étel, főleg azok között, akik a nyaralásukat a mediterrán térségben szeretik tölteni. Az alapanyagokat beszerezhetjük nagyobb szupermarketekben bárhol a világon.
recept,recept fotó,szépia (tintahal),fokhagyma,Halak,Nyári grill receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Halak
kategóriak
Halak › Nyári grill receptek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Fokhagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
póréhagyma | 150 69 | gramm kcal | |
szépia (tintahal) | 600 474 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal |
Recept
1.
szépia (tintahal) 600 gramm
A tintahalat megpucoljuk, a kemény fejrészt eltávolítjuk. Megsózzuk, és 5 percig állni hagyjuk. Hideg folyóvízzel lemossuk.

3.
fokhagyma 2 gerezd • olivaolaj 1 evőkanál • só • fekete bors, őrölt
Megkenjük olajjal, és préselt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Közepes hőfokon aranybarnára grillezzük.

4.
póréhagyma 150 gramm
Ha serpenyőben készítjük, tegyünk alá apróra vágott póréhagymát az utolsó néhány percre, hogy meg ne égjen.

5.
Kenyérrel és könnyű salátával tálaljuk. Ne feledjük a citromot :)

Jó étvágyat!