RECEPTEK

Tengeri ördöghal borsópürével

Tengeri ördöghal borsópürével

Recept a tengeri halak fűszeres és ízletes elkészítéséhez. Mellékletként polenta - kukoricakását szolgálhatunk fel.

recept,recept fotó,Atlanti ördöghal,mirelit borsó,Halak,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes

Halak

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Atlanti ördöghal400gramm
fehér bors, őrölt-
friss csilipaprika1darab
főzőtejszín100milliliter
koriander-
köménymag, darált-
mirelit borsó200gramm
olivaolaj1evőkanál
0

 

Recept

1. 

Atlanti ördöghal 400 gramm

Megmossuk a tengeri ördöghalat, papírtörlővel megszárítjuk, és eltávolítjuk róla a bőrt. Körülbelül 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

2. 

friss csilipaprika 1 darab  köménymag, darált  koriander  olivaolaj 1 evőkanál

Mossuk meg a chili paprikákat, távolítsuk el a magházat és vágjuk finomra. Hámozzuk meg a fokhagymát és törjük össze. Keverjük össze a chili paprikát a fokhagymával, keverjünk hozzá egy csipet köménymagot és koriandert, ezután adjuk hozzá az olajat. Keverjünk össze mindent alaposan.

3. 

A kapott keverékkel kenjük meg az enyhén sózott halfiléket és tegyük a gőzfőző alsó tartályába.

4. 

mirelit borsó 200 gramm

Öntsük a megmosott fagyasztott borsót a gőzfőző második tartályába. 20 percig együtt pároljuk, a halat az edénnyel eltávolítjuk, és ha szükséges, még 10 percig főzhetjük a borsót, ha még kemény.

5. 

főzőtejszín 100 milliliter    fehér bors, őrölt

Öntsük a párolt borsót egy mélyebb tálba, adjuk hozzá a tejszínt és turmixoljuk össze botmixerrel. Ízlés szerint adhatunk hozzá még sót vagy fűszerezhetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés