szakacsreceptek.hu

Atlanti ördöghal zöld pestóval

Atlanti ördöghal zöld pestóval

    

A tengeri ördöghal receptje pesto és brokkolival, gőzfőzőben. A recept elkészítéséhez használhatunk másfajta tengeri halat is.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

Atlanti ördöghal 600 gramm

Megmossuk a tengeri ördöghalat, papírtörlővel megszárítjuk, és eltávolítjuk róla a bőrt. Körülbelül 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

2. 

pesto 1 evőkanál  fekete bors, őrölt    citromlé 1 evőkanál  kesudió 50 gramm

Minden szeletet egyenletesen borítsunk be pestóval, fűszerezzük és sózzuk. Öntsünk rá egy pár csepp citromlevet, óvatosan szórjuk meg zúzott kesudióval.

3. 

fokhagyma 2 gerezd

Az így elkészített tengeri ördöghal filéit tegyük a gőzedény alsó tartályába, amelyhez apróra vágott fokhagymát adunk.

4. 

brokkoli 500 gramm  bazsalikom

Tegyünk brokkolirózsákat a gőzfőzőedény következő emeletére. Hagyjuk a brokkolit és a halat 20 percig párolni. A brokkolit a halhoz tálaljuk és bazsalikom levelekkel díszítjük.

Jó étvágyat!

Atlanti ördöghal600gramm
bazsalikom-
brokkoli500gramm
citromlé1evőkanál
fekete bors, őrölt-
fokhagyma2gerezd
kesudió50gramm
pesto1evőkanál
-

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés