Atlanti ördöghal zöld pestóval

A tengeri ördöghal receptje pesto és brokkolival, gőzfőzőben. A recept elkészítéséhez használhatunk másfajta tengeri halat is.
recept,recept fotó,Atlanti ördöghal,pesto,brokkoli,Halak,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Atlanti ördöghal | 600 540 | gramm kcal | |
bazsalikom | 0 ?? | kcal | |
brokkoli | 500 165 | gramm kcal | |
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
kesudió | 50 287 | gramm kcal | |
pesto | 1 38 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
Atlanti ördöghal 600 gramm
Megmossuk a tengeri ördöghalat, papírtörlővel megszárítjuk, és eltávolítjuk róla a bőrt. Körülbelül 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

2.
pesto 1 evőkanál • fekete bors, őrölt • só • citromlé 1 evőkanál • kesudió 50 gramm
Minden szeletet egyenletesen borítsunk be pestóval, fűszerezzük és sózzuk. Öntsünk rá egy pár csepp citromlevet, óvatosan szórjuk meg zúzott kesudióval.

3.
fokhagyma 2 gerezd
Az így elkészített tengeri ördöghal filéit tegyük a gőzedény alsó tartályába, amelyhez apróra vágott fokhagymát adunk.

4.
brokkoli 500 gramm • bazsalikom
Tegyünk brokkolirózsákat a gőzfőzőedény következő emeletére. Hagyjuk a brokkolit és a halat 20 percig párolni. A brokkolit a halhoz tálaljuk és bazsalikom levelekkel díszítjük.

Jó étvágyat!