Rántott pontypatkó

Egy finom rántott pontyszeletek ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,ponytpatkó,Halak,Karácsony,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
ponytpatkó | 4 ?? | darab kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 0 ?? | kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
ponytpatkó 4 darab
A pontyszeleteket leöblítjük, letörölgetjük. A mennyiség a vendégek étvágya szerint alakulhat :)

2.
A pontyszeletekről lehúzzuk a bőrt.

3.
finomliszt • tyúk tojás • só • zsemlemorzsa
A panírozáshoz a tojásokat felverjük a tejjel, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk a halszeleteket. A panírozáshoz az alapanyag mennyisége a pontypatkók mennyiségétől függ.

4.
És forró olajban közepes hőfokon 150°C, 8 percig pirosra sütjük mind két oldalát. Konyhai papírtörlőre szedegetjük.

Jó étvágyat!