szakacsreceptek.hu

Rántott pontypatkó

     

Egy finom rántott pontyszeletek ebédre vagy vacsorára.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

ponytpatkó 4 db

A pontyszeleteket leöblítjük, letörölgetjük. A mennyiség a vendégek étvágya szerint alakulhat :)

2. 

A pontyszeletekről lehúzzuk a bőrt.

3. 

finomliszt  tyúk tojás    zsemlemorzsa

A panírozáshoz a tojásokat felverjük a tejjel, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk a halszeleteket. A panírozáshoz az alapanyag mennyisége a pontypatkók mennyiségétől függ.

4. 

repceolaj

És forró olajban közepes hőfokon 150°C, 8 percig pirosra sütjük mind két oldalát. Konyhai papírtörlőre szedegetjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés