Rántott pontypatkó
![Rántott pontypatkó](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001574/img_hu_4x3/rantott-pontypatko_00180.jpg)
Egy finom rántott pontyszeletek ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,ponytpatkó,Halak,Karácsony,Laktózmentes
Halak
Recept
1.
ponytpatkó 4 darab
A pontyszeleteket leöblítjük, letörölgetjük. A mennyiség a vendégek étvágya szerint alakulhat :)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001574/small/IMG_6991.jpg)
2.
A pontyszeletekről lehúzzuk a bőrt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001574/small/IMG_6996.jpg)
3.
finomliszt • tyúk tojás • só • zsemlemorzsa
A panírozáshoz a tojásokat felverjük a tejjel, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk a halszeleteket. A panírozáshoz az alapanyag mennyisége a pontypatkók mennyiségétől függ.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001574/small/IMG_7155.jpg)
4.
És forró olajban közepes hőfokon 150°C, 8 percig pirosra sütjük mind két oldalát. Konyhai papírtörlőre szedegetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001574/small/IMG_7170.jpg)
Jó étvágyat!