Ropogós sült pontypatkó

Hogyan készítsük el egyszerűen a ropogós pontypatkót?
recept,recept fotó,ponytpatkó,Halak,Karácsony
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
ponytpatkó | 6 ?? | darab kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 0.15 0 | liter kcal |
Recept
1.
ponytpatkó 6 darab • citromlé 1 darab
A pontyot megmossuk megszárítjuk és felszeleteljük patkókra. Citromlével locsoljuk és állni hagyjuk.

2.
só • fekete bors, őrölt • piros paprika, őrölt • finomliszt • vaj
A halszeleteket besózzuk. A lisztet elkeverjük a pirospaprikával. Egy serpenyőben odatesszük a vajat melegedni. A halszeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben, és közvetlen ezután a forró vajba tesszük. Sütéskor figyelni kell arra, hogy az vaj jó forró legyen.

3.
víz 0.15 liter
Majd sütőedénybe helyezve, felöntjük egy kis vízzel és egy kis vajjal amiben sült a hal.

4.
Közepes hőfokon 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!