RECEPTEK

Ropogós sült pontypatkó

Ropogós sült pontypatkó

Hogyan készítsük el egyszerűen a ropogós pontypatkót?

recept,recept fotó,ponytpatkó,Halak,Karácsony

Halak

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé1darab
fekete bors, őrölt-
finomliszt-
piros paprika, őrölt-
ponytpatkó6darab
-
vaj-
víz0.15liter

 

Recept

1. 

ponytpatkó 6 darab  citromlé 1 darab

A pontyot megmossuk megszárítjuk és felszeleteljük patkókra. Citromlével locsoljuk és állni hagyjuk.

2. 

  fekete bors, őrölt  piros paprika, őrölt  finomliszt  vaj

A halszeleteket besózzuk. A lisztet elkeverjük a pirospaprikával. Egy serpenyőben odatesszük a vajat melegedni. A halszeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben, és közvetlen ezután a forró vajba tesszük. Sütéskor figyelni kell arra, hogy az vaj jó forró legyen.

3. 

víz 0.15 liter

Majd sütőedénybe helyezve, felöntjük egy kis vízzel és egy kis vajjal amiben sült a hal.

4. 

Közepes hőfokon 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés