RECEPTEK

Havas kosárkák

Havas kosárkák

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lágy és édes karácsonyi sütemény.

recept,recept fotó,finomliszt,vaj,Kosárkák,Karácsony

Kosárkák

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrászdísz- hópehely-
finomliszt210gramm
porcukor350gramm
1csipet
tojásfehérje-
tojássárgája2darab
vaj100gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 210 gramm  porcukor 30 gramm  vaj 100 gramm  tojássárgája 2 darab

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk....

2. 

A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűvös helyen egy fél órát pihentetjük.

A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába...

3. 

A tésztát 20 egyforma részre osztjuk és kosárka formákba nyomkodjuk bele.

A tésztát 20 egyforma részre osztjuk és...

4. 

16 percig 180°C fokon sütjük.

16 percig 180°C fokon sütjük....

5. 

Miután kihűltek óvatosan kiborítjuk a formából.

Miután kihűltek óvatosan kiborítjuk a...

6. 

tojásfehérje   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

7. 

porcukor 320 gramm

Hozzákeverjük a cukrot.

Hozzákeverjük a cukrot....

8. 

Forró vízfürdő felet tovább verjük a habot. 70°C - ra vagy még többre felmelegítjük és állandóan verjük a habot 5 - 10 keresztül.

Forró vízfürdő felet tovább verjük a habot. ...

9. 

A kész tejszínhabos tölteléket egy cukrász habzsákba töltjük amelyre egy vastagabb díszítőhegyet rakunk.

A kész tejszínhabos tölteléket egy cukrász...

10. 

A habot a kosárkák tetejére nyomjuk...

A habot a kosárkák tetejére nyomjuk......

11. 

cukrászdísz- hópehely

...és fehér cukor pelyhekkel díszítjük.

...és fehér cukor pelyhekkel díszítjük....

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés