szakacsreceptek.hu

Havas kosárkák

    

Lágy és édes karácsonyi sütemény.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

finomliszt 210 gramm  porcukor 30 gramm  vaj 100 gramm  tojássárgája 2 darab

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2. 

A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűvös helyen egy fél órát pihentetjük.

3. 

A tésztát 20 egyforma részre osztjuk és kosárka formákba nyomkodjuk bele.

4. 

16 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

Miután kihűltek óvatosan kiborítjuk a formából.

6. 

tojásfehérje   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

7. 

porcukor 320 gramm

Hozzákeverjük a cukrot.

8. 

Forró vízfürdő felet tovább verjük a habot. 70°C - ra vagy még többre felmelegítjük és állandóan verjük a habot 5 - 10 keresztül.

9. 

A kész tejszínhabos tölteléket egy cukrász habzsákba töltjük amelyre egy vastagabb díszítőhegyet rakunk.

10. 

A habot a kosárkák tetejére nyomjuk...

11. 

cukrászdísz- hópehely

...és fehér cukor pelyhekkel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés