Havas kosárkák
Lágy és édes karácsonyi sütemény.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,Kosárkák,Karácsony
Kosárkák
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrászdísz- hópehely | - | ||
finomliszt | 210 | gramm | |
porcukor | 350 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tojásfehérje | - | ||
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 210 gramm • porcukor 30 gramm • vaj 100 gramm • tojássárgája 2 darab
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.
2.
A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűvös helyen egy fél órát pihentetjük.
3.
A tésztát 20 egyforma részre osztjuk és kosárka formákba nyomkodjuk bele.
4.
16 percig 180°C fokon sütjük.
5.
Miután kihűltek óvatosan kiborítjuk a formából.
8.
Forró vízfürdő felet tovább verjük a habot. 70°C - ra vagy még többre felmelegítjük és állandóan verjük a habot 5 - 10 keresztül.
9.
A kész tejszínhabos tölteléket egy cukrász habzsákba töltjük amelyre egy vastagabb díszítőhegyet rakunk.
10.
A habot a kosárkák tetejére nyomjuk...
Jó étvágyat!