szakacsreceptek.hu

Havas kosárkák

Havas kosárkák

    

Lágy és édes karácsonyi sütemény.

recept,recept fotó,finomliszt,vaj,Kosárkák,Karácsony

Kosárkák

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

Recept

1. 

finomliszt 210 gramm  porcukor 30 gramm  vaj 100 gramm  tojássárgája 2 darab

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2. 

A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűvös helyen egy fél órát pihentetjük.

3. 

A tésztát 20 egyforma részre osztjuk és kosárka formákba nyomkodjuk bele.

4. 

16 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

Miután kihűltek óvatosan kiborítjuk a formából.

6. 

tojásfehérje   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

7. 

porcukor 320 gramm

Hozzákeverjük a cukrot.

8. 

Forró vízfürdő felet tovább verjük a habot. 70°C - ra vagy még többre felmelegítjük és állandóan verjük a habot 5 - 10 keresztül.

9. 

A kész tejszínhabos tölteléket egy cukrász habzsákba töltjük amelyre egy vastagabb díszítőhegyet rakunk.

10. 

A habot a kosárkák tetejére nyomjuk...

11. 

cukrászdísz- hópehely

...és fehér cukor pelyhekkel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés