RECEPTEK

Hagyományos karácsonyi aprósütemény

Hagyományos karácsonyi aprósütemény

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Vajas aprósütemény csokoládé mázban.

recept,recept fotó,burgonyakeményítő,finomliszt,finomliszt,ribizli dzsem,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonyakeményítő

120

92

gramm

kcal

finomliszt

160

556

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

főzőcsokoládé

75

??

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

50

156

milliliter

kcal

porcukor

100

388

gramm

kcal

ribizli dzsem

0

??

kcal

1

0

csipet

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

100

734

gramm

kcal

 

Recept

1. 

vaj 100 gramm  porcukor 100 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra...

2. 

tyúk tojás 1 darab

Belekeverjük a tojásokat...

Belekeverjük a tojásokat......

3. 

burgonyakeményítő 120 gramm  finomliszt 160 gramm   1 csipet

...burgonyakeményítőt ( használhatunk kukoricakeményítőt is), lisztet és egy csipetnyi sót.

...burgonyakeményítőt ( használhatunk...

4. 

A tésztát kidolgozzuk.

A tésztát kidolgozzuk....

5. 

A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.

A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és...

6. 

finomliszt

Lisztel meghintett gyúrólapon a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk ki. Egy forma segítségével kis téglalapokat szaggatunk ki belőle, esetleg fel is vághatjuk a szükséges méretekre.

Lisztel meghintett gyúrólapon a tésztát 3 mm...

7. 

A kivágott téglalapocskákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el. Minden egyes téglalapocskát egy villa segítségével az egyik oldalról benyomjuk.

A kivágott téglalapocskákat egy sütőpapírral...

8. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

8 percig 180°C fokon sütjük....

9. 

ribizli dzsem

Az egyik felét a megkenjük lekvárral....

Az egyik felét a megkenjük lekvárral.......

10. 

...és oda ragasztjuk a másik feléhez.

...és oda ragasztjuk a másik feléhez....

11. 

habtejszín (30-33%) 50 milliliter  főzőcsokoládé 75 gramm

Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és csokoládét olvasztunk fel benne.

Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és...

12. 

A kosárkákat félig a csokoládémázba mártogatjuk...

A kosárkákat félig a csokoládémázba...

13. 

...és süteményrácson hűvös helyen száradni hagyjuk.

...és süteményrácson hűvös helyen száradni...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés