Hagyományos karácsonyi aprósütemény

Vajas aprósütemény csokoládé mázban.
recept,recept fotó,burgonyakeményítő,finomliszt,finomliszt,ribizli dzsem,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 120 92 | gramm kcal | |
finomliszt | 160 556 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
főzőcsokoládé | 75 ?? | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 50 156 | milliliter kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
ribizli dzsem | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal |
Recept

3.
burgonyakeményítő 120 gramm • finomliszt 160 gramm • só 1 csipet
...burgonyakeményítőt ( használhatunk kukoricakeményítőt is), lisztet és egy csipetnyi sót.

4.
A tésztát kidolgozzuk.

5.
A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.

6.
Lisztel meghintett gyúrólapon a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk ki. Egy forma segítségével kis téglalapokat szaggatunk ki belőle, esetleg fel is vághatjuk a szükséges méretekre.

7.
A kivágott téglalapocskákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el. Minden egyes téglalapocskát egy villa segítségével az egyik oldalról benyomjuk.

8.
8 percig 180°C fokon sütjük.


10.
...és oda ragasztjuk a másik feléhez.

11.
habtejszín (30-33%) 50 milliliter • főzőcsokoládé 75 gramm
Vízfürdőben felmelegítjük a tejszínt és csokoládét olvasztunk fel benne.

12.
A kosárkákat félig a csokoládémázba mártogatjuk...

13.
...és süteményrácson hűvös helyen száradni hagyjuk.

Jó étvágyat!