szakacsreceptek.hu

Mogyorós sütemény

     

Finom ropogós édesség.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

mogyoró 50 g  pörkölt földimogyoró nem sózott 50 g  tökmag, hámozott 50 g

A mogyorót, és a tök magot felaprítjuk.

2. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 g  tyúk tojás 2 db  kristálycukor 100 g  olivaolaj 50 ml  napraforgó olaj 50 ml

Egy tálba belerakjuk a joghurtot, tojást, cukrot és mindkét olajat.Simára keverjük.

3. 

BIO cukornád melasz 20 g

4. 

rétesliszt 250 g  sütőpor 10 g

Hozzákeverjük a lisztet és a sütő port.

5. 

A végén hozzáöntjük a mogyorókat és jól összekeverjük.

6. 

vaj  rétesliszt

Egy 40x25 cm sütőlapot ( vagy formát) kivajazzunk és lisztel meghintjük. Bele öntjük a tésztát.

7. 

nádcukor 30 g

A tetejét megszórjuk cukorral.

8. 

Előmelegített sütőben 180°C 30 percig sütjük.

9. 

porcukor

Felszeleteljük és porcukorral megszórjuk. Hűlni hagyjuk és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés