RECEPTEK

Mogyorós sütemény

Mogyorós sütemény

Finom ropogós édesség.

recept,recept fotó,mogyoró,pörkölt földimogyoró nem sózott,tökmag, hámozott,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

BIO cukornád melasz20gramm
kristálycukor100gramm
mogyoró50gramm
napraforgó olaj50milliliter
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom500gramm
nádcukor30gramm
olivaolaj50milliliter
porcukor-
pörkölt földimogyoró nem sózott50gramm
rétesliszt250gramm
rétesliszt-
sütőpor10gramm
tyúk tojás2darab
tökmag, hámozott50gramm
vaj-

 

Recept

1. 

mogyoró 50 gramm  pörkölt földimogyoró nem sózott 50 gramm  tökmag, hámozott 50 gramm

A mogyorót, és a tök magot felaprítjuk.

2. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm  tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 100 gramm  olivaolaj 50 milliliter  napraforgó olaj 50 milliliter

Egy tálba belerakjuk a joghurtot, tojást, cukrot és mindkét olajat.Simára keverjük.

3. 

BIO cukornád melasz 20 gramm

4. 

rétesliszt 250 gramm  sütőpor 10 gramm

Hozzákeverjük a lisztet és a sütő port.

5. 

A végén hozzáöntjük a mogyorókat és jól összekeverjük.

6. 

vaj  rétesliszt

Egy 40x25 cm sütőlapot ( vagy formát) kivajazzunk és lisztel meghintjük. Bele öntjük a tésztát.

7. 

nádcukor 30 gramm

A tetejét megszórjuk cukorral.

8. 

Előmelegített sütőben 180°C 30 percig sütjük.

9. 

porcukor

Felszeleteljük és porcukorral megszórjuk. Hűlni hagyjuk és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit