szakacsreceptek.hu

Mogyorós sütemény

    

Finom ropogós édesség.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

mogyoró 50 gramm  pörkölt földimogyoró nem sózott 50 gramm  tökmag, hámozott 50 gramm

A mogyorót, és a tök magot felaprítjuk.

2. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm  tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 100 gramm  olivaolaj 50 milliliter  napraforgó olaj 50 milliliter

Egy tálba belerakjuk a joghurtot, tojást, cukrot és mindkét olajat.Simára keverjük.

3. 

BIO cukornád melasz 20 gramm

4. 

rétesliszt 250 gramm  sütőpor 10 gramm

Hozzákeverjük a lisztet és a sütő port.

5. 

A végén hozzáöntjük a mogyorókat és jól összekeverjük.

6. 

vaj  rétesliszt

Egy 40x25 cm sütőlapot ( vagy formát) kivajazzunk és lisztel meghintjük. Bele öntjük a tésztát.

7. 

nádcukor 30 gramm

A tetejét megszórjuk cukorral.

8. 

Előmelegített sütőben 180°C 30 percig sütjük.

9. 

porcukor

Felszeleteljük és porcukorral megszórjuk. Hűlni hagyjuk és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés