Mogyorós sütemény
Finom ropogós édesség.
recept,recept fotó,mogyoró,pörkölt földimogyoró nem sózott,tökmag, hámozott,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
BIO cukornád melasz | 20 | gramm | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
mogyoró | 50 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 500 | gramm | |
nádcukor | 30 | gramm | |
olivaolaj | 50 | milliliter | |
porcukor | - | ||
pörkölt földimogyoró nem sózott | 50 | gramm | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
tökmag, hámozott | 50 | gramm | |
vaj | - |
Recept
1.
mogyoró 50 gramm • pörkölt földimogyoró nem sózott 50 gramm • tökmag, hámozott 50 gramm
A mogyorót, és a tök magot felaprítjuk.
2.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm • tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 100 gramm • olivaolaj 50 milliliter • napraforgó olaj 50 milliliter
Egy tálba belerakjuk a joghurtot, tojást, cukrot és mindkét olajat.Simára keverjük.
5.
A végén hozzáöntjük a mogyorókat és jól összekeverjük.
6.
Egy 40x25 cm sütőlapot ( vagy formát) kivajazzunk és lisztel meghintjük. Bele öntjük a tésztát.
8.
Előmelegített sütőben 180°C 30 percig sütjük.
Jó étvágyat!