szakacsreceptek.hu

Mogyorós sütemény

Mogyorós sütemény

    

Finom ropogós édesség.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

mogyoró 50 gramm  pörkölt földimogyoró nem sózott 50 gramm  tökmag, hámozott 50 gramm

A mogyorót, és a tök magot felaprítjuk.

2. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm  tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 100 gramm  olivaolaj 50 milliliter  napraforgó olaj 50 milliliter

Egy tálba belerakjuk a joghurtot, tojást, cukrot és mindkét olajat.Simára keverjük.

3. 

BIO cukornád melasz 20 gramm

4. 

rétesliszt 250 gramm  sütőpor 10 gramm

Hozzákeverjük a lisztet és a sütő port.

5. 

A végén hozzáöntjük a mogyorókat és jól összekeverjük.

6. 

vaj  rétesliszt

Egy 40x25 cm sütőlapot ( vagy formát) kivajazzunk és lisztel meghintjük. Bele öntjük a tésztát.

7. 

nádcukor 30 gramm

A tetejét megszórjuk cukorral.

8. 

Előmelegített sütőben 180°C 30 percig sütjük.

9. 

porcukor

Felszeleteljük és porcukorral megszórjuk. Hűlni hagyjuk és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés