RECEPTEK

Mogyorós linzer tallérok

Mogyorós linzer tallérok

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Mogyorós linzer karikák, csokoládéval díszítve. Nagyon finom édes csemege.

recept,recept fotó,tojásfehérje,pörkölt földimogyoró nem sózott,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé

1

??

evőkanál

kcal

csokoládé

0

??

kcal

cukrászdísz- hópehely

0

??

kcal

finomliszt

140

486

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

piskóta

20

80

gramm

kcal

porcukor

110

427

gramm

kcal

pörkölt földimogyoró nem sózott

80

??

gramm

kcal

ribizli dzsem

0

??

kcal

szódabikarbóna

1

??

csipet

kcal

tojásfehérje

2

34

darab

kcal

tojássárgája

2

114

darab

kcal

vaj

80

588

gramm

kcal

 

Recept

1. 

finomliszt 140 gramm  vaj 80 gramm  porcukor 30 gramm  tojássárgája 2 darab  citromlé 1 evőkanál  szódabikarbóna 1 csipet

Egy tálba helyezzük az összes hozzávalót. Tésztát dolgozunk ki belőle, élelmiszer fóliába csomagolva egy órára hűtőbe helyezzük.

Egy tálba helyezzük az összes hozzávalót....

2. 

finomliszt

A tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk és karikákat szaggatunk ki. ( kb 4 cm átmérőjűt )

A tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon...

3. 

Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk a karikákat.

Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk a...

4. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

8 percig 180°C fokon sütjük....

5. 

tojásfehérje 2 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

6. 

porcukor 80 gramm  pörkölt földimogyoró nem sózott 80 gramm  piskóta 20 gramm

A fehérje habba belekeverjük a cukrot, apróra vágott mogyorót, és a összetört piskótát . A mogyorót legjobb ha konyhai késes aprítóval vágjuk össze.

A fehérje habba belekeverjük a cukrot, apróra...

7. 

Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjunk egy teáskanál segítségével a kis kupacokat. Sütés közben kerek formára folynak szét.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjunk egy...

8. 

10 percig 160°C fokon sütjük.

10 percig 160°C fokon sütjük....

9. 

ribizli dzsem

A karikákat lekvárral összetapasztjuk.

A karikákat lekvárral összetapasztjuk....

10. 

csokoládé  cukrászdísz- hópehely

A díszítést a fantáziánkra bízzuk.

A díszítést a fantáziánkra bízzuk....

11. 

Egy napig állni hagyjuk és utána fogyaszthatjuk :)

Egy napig állni hagyjuk és utána fogyaszthatjuk...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés