Mogyorós linzer tallérok

Mogyorós linzer karikák, csokoládéval díszítve. Nagyon finom édes csemege.
recept,recept fotó,tojásfehérje,pörkölt földimogyoró nem sózott,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
| citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
| csokoládé | 0 ?? | kcal | |
| cukrászdísz- hópehely | 0 ?? | kcal | |
| finomliszt | 140 486 | gramm kcal | |
| finomliszt | 0 ?? | kcal | |
| piskóta | 20 80 | gramm kcal | |
| porcukor | 110 427 | gramm kcal | |
| pörkölt földimogyoró nem sózott | 80 468 | gramm kcal | |
| ribizli dzsem | 0 ?? | kcal | |
| szódabikarbóna | 1 ?? | csipet kcal | |
| tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
| tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
| vaj | 80 588 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 140 gramm • vaj 80 gramm • porcukor 30 gramm • tojássárgája 2 darab • citromlé 1 evőkanál • szódabikarbóna 1 csipet
Egy tálba helyezzük az összes hozzávalót. Tésztát dolgozunk ki belőle, élelmiszer fóliába csomagolva egy órára hűtőbe helyezzük.

2.
A tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk és karikákat szaggatunk ki. ( kb 4 cm átmérőjűt )

3.
Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk a karikákat.

4.
8 percig 180°C fokon sütjük.


6.
porcukor 80 gramm • pörkölt földimogyoró nem sózott 80 gramm • piskóta 20 gramm
A fehérje habba belekeverjük a cukrot, apróra vágott mogyorót, és a összetört piskótát . A mogyorót legjobb ha konyhai késes aprítóval vágjuk össze.

7.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjunk egy teáskanál segítségével a kis kupacokat. Sütés közben kerek formára folynak szét.

8.
10 percig 160°C fokon sütjük.



11.
Egy napig állni hagyjuk és utána fogyaszthatjuk :)

Jó étvágyat!






















