Mogyorós linzer tallérok
Mogyorós linzer karikák, csokoládéval díszítve. Nagyon finom édes csemege.
recept,recept fotó,tojásfehérje,pörkölt földimogyoró nem sózott,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 | evőkanál | |
csokoládé | - | ||
cukrászdísz- hópehely | - | ||
finomliszt | 140 | gramm | |
finomliszt | - | ||
piskóta | 20 | gramm | |
porcukor | 110 | gramm | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 80 | gramm | |
ribizli dzsem | - | ||
szódabikarbóna | 1 | csipet | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 80 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 140 gramm • vaj 80 gramm • porcukor 30 gramm • tojássárgája 2 darab • citromlé 1 evőkanál • szódabikarbóna 1 csipet
Egy tálba helyezzük az összes hozzávalót. Tésztát dolgozunk ki belőle, élelmiszer fóliába csomagolva egy órára hűtőbe helyezzük.
2.
A tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk és karikákat szaggatunk ki. ( kb 4 cm átmérőjűt )
3.
Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk a karikákat.
4.
8 percig 180°C fokon sütjük.
6.
porcukor 80 gramm • pörkölt földimogyoró nem sózott 80 gramm • piskóta 20 gramm
A fehérje habba belekeverjük a cukrot, apróra vágott mogyorót, és a összetört piskótát . A mogyorót legjobb ha konyhai késes aprítóval vágjuk össze.
7.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjunk egy teáskanál segítségével a kis kupacokat. Sütés közben kerek formára folynak szét.
8.
10 percig 160°C fokon sütjük.
11.
Egy napig állni hagyjuk és utána fogyaszthatjuk :)
Jó étvágyat!