szakacsreceptek.hu

Sütés nélküli füge rudacskák

    

Finom hagyományos alapanyagokból készült egészséges édesség nem csak a Karácsonyi asztalra.

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

szárított füge 250 gramm

A fügét megmossuk és eltávolítjuk a szár kemény részét.

2. 

Ledaráljuk vagy pépesítjük.

3. 

vaj 150 gramm

Egy lábasban vajat olvasztunk.

4. 

tojássárgája 2 darab  nádcukor 40 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

5. 

Hozzáöntjük a vajhoz és rövid ideig főzzük...

6. 

...majd hozzáadjuk a fügét.

7. 

Alaposan összekeverjük...

8. 

mini piskóták 120 gramm

...majd hozzászórjuk a piskótát. Jól összekeverjük. Amennyiben nagyobb piskótát használunk, úgy először apróra vágjuk és csak úgy keverjük hozzá.

9. 

vaj

A masszából egy vajjal megkent alufólián kb 35 cm hosszú hengert formálunk.

10. 

Becsomagoljuk és téglaformára formáljuk. 4 órán át hűvös helyen állni hagyjuk.

11. 

darált mandula

A rudacskát kicsomagoljuk, félbevágjuk és meghempergetjük a mandulában.

12. 

Mindkét felet becsomagoljuk, külön-külön élelmiszer-ipari fóliába és 24-48 órán át hűvös helyen pihentetjük.

13. 

Amikor már a piskóták megpuhultak felvághatjuk a rudacskát

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés