Vegán karamellás golyócskák
Finom vegán golyócskák, tej, vaj nélkül és ez mellet ugyan olyan finomak mint a vajas... és még az is lehet hogy finomabbak. Nyami!
recept,recept fotó,nádcukor,puffasztott rizs,Aprósütemény,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Sütés nélküli,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Karácsony
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény Laktózmentes Gluténmentes Sütés nélküli Vegán receptek Vegetáriánus receptek Karácsony Karácsonyi kalácsok Karácsonyi sütés nélküli desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
nádcukor | 150 | gramm | |
puffasztott rizs | 70 | gramm | |
szójatej | 75 | milliliter | |
tahini (szezámpaszta) | 50 | gramm |
Recept
2.
...és lassan karamellizáljuk.
4.
tahini (szezámpaszta) 50 gramm
Hozzákeverjük a szezámpasztát és addig kevergetjük amíg el nem olvad.
6.
Az egészet alaposan összekeverjük és ha a massza egy kicsit kihűlt, kisebb golyócskákat formázunk ki belőle. A tenyerünket mártsuk be vízbe, hogy a massza ne ragadjon hozzá a kezünkhöz.
7.
Hűvös helyre rakjuk a golyócskákat keményedni.
8.
Ezután kis papírkosárkákba rákjuk és tálalhatjuk is. Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!