Kókuszrudacskák
Finom kis kókuszos, datolyás rudacskák
recept,recept fotó,kókusz reszelék,datolya,Aprósütemény,Laktózmentes ,Karácsony,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény › Laktózmentes › Karácsony › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Karácsonyi kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
datolya | 200 | gramm | |
kókusz olaj | 40 | gramm | |
kókusz reszelék | 100 | gramm | |
kókusztej | 130 | gramm | |
lenmag | 2 | teáskanál |
Recept
1.
kókusz reszelék 100 gramm • kókusztej 30 gramm • kókusz olaj 40 gramm
A kókuszlisztet, kókusztejet és az olajat összeturmixoljuk.
2.
datolya 200 gramm • kókusztej 100 gramm • lenmag 2 teáskanál
A lenmagvakat megőröljük és összekeverjük a datolyával és a kókusz tejjel.
3.
A kókuszos massza felét egy konyhai lapon 20 x 18 cm téglalap formára készítjük el. A tetejére rávisszük a datolya masszát...
4.
...és a kókuszos masszába óvatosan belenyomkodjuk.
5.
Ezután rávisszük a kókusz massza másik felét is...
6.
...újra óvatos belenyomkodjuk.
7.
Az elkészített süteményt alufóliával letakarjuk, majd rá helyezzünk egy másik konyhai lapot és megfordítjuk.
8.
A kókuszos - datolyás rudat hosszában félbevágjuk és az alufólia segítségével két tekercset tekerünk. Egy órára a mélyhűtőbe helyezzük.
9.
A tekercseket kivesszük...
10.
...és felszeleteljük. A rudacskákat kis papírkosárkákba helyezhetjük el.
Jó étvágyat!