Kókuszrudacskák

Finom kis kókuszos, datolyás rudacskák
recept,recept fotó,kókusz reszelék,datolya,Aprósütemény,Laktózmentes ,Karácsony,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Aprósütemény
Főzőcske
Adag
24
Adag tömege
20 g
Adag energiatartalma
78 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Aprósütemény › Laktózmentes › Karácsony › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Karácsonyi kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
datolya | 200 564 | gramm kcal | |
kókusz olaj | 40 356 | gramm kcal | |
kókusz reszelék | 100 693 | gramm kcal | |
kókusztej | 130 190 | gramm kcal | |
lenmag | 2 54 | teáskanál kcal |
Recept
1.
kókusz reszelék 100 gramm • kókusztej 30 gramm • kókusz olaj 40 gramm
A kókuszlisztet, kókusztejet és az olajat összeturmixoljuk.

2.
datolya 200 gramm • kókusztej 100 gramm • lenmag 2 teáskanál
A lenmagvakat megőröljük és összekeverjük a datolyával és a kókusz tejjel.

3.
A kókuszos massza felét egy konyhai lapon 20 x 18 cm téglalap formára készítjük el. A tetejére rávisszük a datolya masszát...

4.
...és a kókuszos masszába óvatosan belenyomkodjuk.

5.
Ezután rávisszük a kókusz massza másik felét is...

6.
...újra óvatos belenyomkodjuk.

7.
Az elkészített süteményt alufóliával letakarjuk, majd rá helyezzünk egy másik konyhai lapot és megfordítjuk.

8.
A kókuszos - datolyás rudat hosszában félbevágjuk és az alufólia segítségével két tekercset tekerünk. Egy órára a mélyhűtőbe helyezzük.

9.
A tekercseket kivesszük...

10.
...és felszeleteljük. A rudacskákat kis papírkosárkákba helyezhetjük el.

Jó étvágyat!