RECEPTEK

Hajdina kuglóf kókuszdióval

Hajdina kuglóf kókuszdióval

Ez a gluténmentes kuglóf nagyon ízletes, de köszönhetően a hajdina lisztnek egy kicsit száraz. Ezért szolgáljuk fel egy csésze jó gyógynövény teával vagy egy csésze jó kávéval.

recept,recept fotó,kókusz reszelék,kókusz reszelék,kókusz reszelék,hajdina liszt ,Kuglófok,Gluténmentes

Kuglófok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)3evőkanál
hajdina liszt 100gramm
kakaó1teáskanál
kukoricakeményítő25gramm
kókusz reszelék100gramm
kókusz reszelék0
nádcukor130gramm
szódabikarbóna¼teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj120gramm
vaj-
víz50milliliter

 

Recept

1. 

kókusz reszelék 100 gramm  kakaó 1 teáskanál

Kókusz reszeléket, szárazon pirítjuk egy rövid ideig, és keverjük össze a kakaóporral..

2. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

vaj 120 gramm  nádcukor 100 gramm  tojássárgája 4 darab

A vajat cukorral habosra keverjük és adjuk hozzá a tojássárgákat.

4. 

kukoricakeményítő 25 gramm

Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt ...

5. 

hajdina liszt  100 gramm  szódabikarbóna ¼ teáskanál

...a szódabikarbónával (vagy sütőporral) összekevert lisztet...

6. 

víz 50 milliliter

...egy kevés vizet. Összekeverjük.

7. 

Hozzákeverjük a felvert tojásfehérje habot...

8. 

...és az elkészített kókuszt...

9. 

vaj  kókusz reszelék

...és a tésztát egy kuglóf formába öntjük, amelyet előzőlej alaposan kivajaztunk és meghintettük kókusz reszelékkel,

10. 

40 percig sütjük180 ° C-on. Az első 20 percet követően a kuglófot letakarjuk alufóliával, és tovább sütjük.

11. 

nádcukor 30 gramm  habtejszín (30-33%) 3 evőkanál

A cukrot karamellizáljuk és tejszínt keverünk hozzá.

12. 

A kuglófot leöntjük a karamellel...

13. 

kókusz reszelék

...és megszórjuk kókusz reszelékkel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés