Hajdina kuglóf kókuszdióval
![Hajdina kuglóf kókuszdióval](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001656/img_hu_4x3/hajdina-kuglof-kokuszdioval_00180.jpg)
Ez a gluténmentes kuglóf nagyon ízletes, de köszönhetően a hajdina lisztnek egy kicsit száraz. Ezért szolgáljuk fel egy csésze jó gyógynövény teával vagy egy csésze jó kávéval.
recept,recept fotó,kókusz reszelék,kókusz reszelék,kókusz reszelék,hajdina liszt ,Kuglófok,Gluténmentes
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 3 | evőkanál | |
hajdina liszt | 100 | gramm | |
kakaó | 1 | teáskanál | |
kukoricakeményítő | 25 | gramm | |
kókusz reszelék | 100 | gramm | |
kókusz reszelék | 0 | ||
nádcukor | 130 | gramm | |
szódabikarbóna | ¼ | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 120 | gramm | |
vaj | - | ||
víz | 50 | milliliter |
Recept
1.
kókusz reszelék 100 gramm • kakaó 1 teáskanál
Kókusz reszeléket, szárazon pirítjuk egy rövid ideig, és keverjük össze a kakaóporral..
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1856.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1870.jpg)
3.
vaj 120 gramm • nádcukor 100 gramm • tojássárgája 4 darab
A vajat cukorral habosra keverjük és adjuk hozzá a tojássárgákat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1861.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1863.jpg)
5.
hajdina liszt 100 gramm • szódabikarbóna ¼ teáskanál
...a szódabikarbónával (vagy sütőporral) összekevert lisztet...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1866.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1868.jpg)
7.
Hozzákeverjük a felvert tojásfehérje habot...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1871.jpg)
8.
...és az elkészített kókuszt...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1874.jpg)
9.
...és a tésztát egy kuglóf formába öntjük, amelyet előzőlej alaposan kivajaztunk és meghintettük kókusz reszelékkel,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1875.jpg)
10.
40 percig sütjük180 ° C-on. Az első 20 percet követően a kuglófot letakarjuk alufóliával, és tovább sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1877.jpg)
11.
nádcukor 30 gramm • habtejszín (30-33%) 3 evőkanál
A cukrot karamellizáljuk és tejszínt keverünk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1886.jpg)
12.
A kuglófot leöntjük a karamellel...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1888.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001656/small/IMG_1891.jpg)
Jó étvágyat!