Hajdina kuglóf kókuszdióval

Ez a gluténmentes kuglóf nagyon ízletes, de köszönhetően a hajdina lisztnek egy kicsit száraz. Ezért szolgáljuk fel egy csésze jó gyógynövény teával vagy egy csésze jó kávéval.
recept,recept fotó,kókusz reszelék,kókusz reszelék,kókusz reszelék,hajdina liszt ,Kuglófok,Gluténmentes
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 3 140 | evőkanál kcal | |
hajdina liszt | 100 342 | gramm kcal | |
kakaó | 1 16 | teáskanál kcal | |
kukoricakeményítő | 25 91 | gramm kcal | |
kókusz reszelék | 100 693 | gramm kcal | |
kókusz reszelék | 0 ?? | kcal | |
nádcukor | 130 515 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
kókusz reszelék 100 gramm • kakaó 1 teáskanál
Kókusz reszeléket, szárazon pirítjuk egy rövid ideig, és keverjük össze a kakaóporral..


3.
vaj 120 gramm • nádcukor 100 gramm • tojássárgája 4 darab
A vajat cukorral habosra keverjük és adjuk hozzá a tojássárgákat.


5.
hajdina liszt 100 gramm • szódabikarbóna ¼ teáskanál
...a szódabikarbónával (vagy sütőporral) összekevert lisztet...


7.
Hozzákeverjük a felvert tojásfehérje habot...

8.
...és az elkészített kókuszt...

9.
...és a tésztát egy kuglóf formába öntjük, amelyet előzőlej alaposan kivajaztunk és meghintettük kókusz reszelékkel,

10.
40 percig sütjük180 ° C-on. Az első 20 percet követően a kuglófot letakarjuk alufóliával, és tovább sütjük.

11.
nádcukor 30 gramm • habtejszín (30-33%) 3 evőkanál
A cukrot karamellizáljuk és tejszínt keverünk hozzá.

12.
A kuglófot leöntjük a karamellel...


Jó étvágyat!