szakacsreceptek.hu

Hajdina kuglóf kókuszdióval

Hajdina kuglóf kókuszdióval

    

Ez a gluténmentes kuglóf nagyon ízletes, de köszönhetően a hajdina lisztnek egy kicsit száraz. Ezért szolgáljuk fel egy csésze jó gyógynövény teával vagy egy csésze jó kávéval.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:  Kuglófok  Gluténmentes  

 

1. 

kókusz reszelék 100 gramm  kakaó 1 teáskanál

Kókusz reszeléket, szárazon pirítjuk egy rövid ideig, és keverjük össze a kakaóporral..

2. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

vaj 120 gramm  nádcukor 100 gramm  tojássárgája 4 darab

A vajat cukorral habosra keverjük és adjuk hozzá a tojássárgákat.

4. 

kukoricakeményítő 25 gramm

Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt ...

5. 

hajdina liszt  100 gramm  szódabikarbóna ¼ teáskanál

...a szódabikarbónával (vagy sütőporral) összekevert lisztet...

6. 

víz 50 milliliter

...egy kevés vizet. Összekeverjük.

7. 

Hozzákeverjük a felvert tojásfehérje habot...

8. 

...és az elkészített kókuszt...

9. 

vaj  kókusz reszelék

...és a tésztát egy kuglóf formába öntjük, amelyet előzőlej alaposan kivajaztunk és meghintettük kókusz reszelékkel,

10. 

40 percig sütjük180 ° C-on. Az első 20 percet követően a kuglófot letakarjuk alufóliával, és tovább sütjük.

11. 

nádcukor 30 gramm  habtejszín (30-33%) 3 evőkanál

A cukrot karamellizáljuk és tejszínt keverünk hozzá.

12. 

A kuglófot leöntjük a karamellel...

13. 

kókusz reszelék

...és megszórjuk kókusz reszelékkel.

Jó étvágyat!

habtejszín (30-33%)3evőkanál
hajdina liszt 100gramm
kakaó1teáskanál
kukoricakeményítő25gramm
kókusz reszelék100gramm
kókusz reszelék0
nádcukor130gramm
szódabikarbóna¼teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj120gramm
vaj-
víz50milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés