szakacsreceptek.hu

Kókuszos csemege

     

Kókuszos rudacskák csokimázban forgatva. Kiváló, édes csemege.

Főzőcske

Adag

45

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Cukrozott sűrített tej250gramm
Főzőcsokoládé100gramm
Habtejszín (30-33%)50milliliter
Kókusz reszelék200gramm
Tejpor100gramm

1. 

kókusz reszelék 200 g  tejpor 100 g  cukrozott sűrített tej 250 g

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2. 

Kemény masszát dolgozunk ki.

3. 

A kókuszos masszát sütőpapíron kinyújtjuk 25 x 20 centire, majd sütőpapírral letakarjuk és 24 órára hűvös helyre rakjuk.

4. 

Egy vonalzó segítségével 2 x 5 cm téglalapra szeleteljük fel.

5. 

habtejszín (30-33%) 50 ml  főzőcsokoládé 100 g

Vízfürdő felett felmelegítjük a tejszínt és benne elolvasztjuk a csokoládét

6. 

A rudacskákat belemártjuk a csokoládéba és egy rácsra helyezzük.

7. 

Fantáziánkra bízva díszíthetjük cukrászdíszítéssel. A csokoládét hagyjuk megkeményedni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés