Hajdinás mézeskalács

Finom hajdinából készült mézeskalács dióval.
recept,recept fotó,hajdina liszt ,dió, darált,méz ,Aprósütemény,Karácsony,Gluténmentes
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 40 270 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
hajdina liszt | 250 855 | gramm kcal | |
mandulaszirom | 0 ?? | kcal | |
méz | 70 230 | gramm kcal | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 16 | teáskanál kcal | |
porcukor | 30 117 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 1 17 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
hajdina liszt 250 gramm • dió, darált 40 gramm • porcukor 30 gramm • méz 70 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 50 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál • víz 2 evőkanál
A hozzávalókat egy tálba szórjuk.

2.
Kidolgozzuk a tésztát.

3.

4.
A tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A nyújtást végezhetjük szilikon alátéten vagy esetleg sütőpapíron is, így nem kell lisztet szórni alá. Kivágjuk a kedvenc mézeskalács formáinkat.

5.
tojásfehérje 1 darab
A formákat áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire és megkenjük felvert fehérjével.



8.
8 percig 180°C fokon sütjük.

9.
Zárt edényben tároljuk, amelybe egy szelet almát helyezünk, amelytől a sütemény megpuhul.

Jó étvágyat!