szakacsreceptek.hu

Hajdinás mézeskalács

     

Finom hajdinából készült mézeskalács dióval.

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Dió
Dió, darált40gramm
Fahéj, őrölt½teáskanál
Hajdina liszt 250gramm
Mandulaszirom
Méz 70gramm
Mézeskalács fűszerkeverék1teáskanál
Porcukor30gramm
Szódabikarbóna½teáskanál
Tojásfehérje1darab
Tyúk tojás1darab
Vaj50gramm
Víz2evőkanál

1. 

hajdina liszt  250 g  dió, darált 40 g  porcukor 30 g  méz  70 g  tyúk tojás 1 db  vaj 50 g  szódabikarbóna ½ TK  mézeskalács fűszerkeverék 1 TK  fahéj, őrölt ½ TK  víz 2 EK

A hozzávalókat egy tálba szórjuk.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát.

3. 

4. 

A tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A nyújtást végezhetjük szilikon alátéten vagy esetleg sütőpapíron is, így nem kell lisztet szórni alá. Kivágjuk a kedvenc mézeskalács formáinkat.

5. 

tojásfehérje 1 db

A formákat áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire és megkenjük felvert fehérjével.

6. 

dió

Diódarabkákkal díszítjük...

7. 

mandulaszirom

...vagy használhatunk mandulaszirmokat, esetleg mazsolát, stb.

8. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

Zárt edényben tároljuk, amelybe egy szelet almát helyezünk, amelytől a sütemény megpuhul.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés