szakacsreceptek.hu

Hajdinás mézeskalács

Hajdinás mézeskalács

    

Finom hajdinából készült mézeskalács dióval.

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hajdina liszt  250 gramm  dió, darált 40 gramm  porcukor 30 gramm  méz  70 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 50 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál  mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál  víz 2 evőkanál

A hozzávalókat egy tálba szórjuk.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát.

3. 

4. 

A tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A nyújtást végezhetjük szilikon alátéten vagy esetleg sütőpapíron is, így nem kell lisztet szórni alá. Kivágjuk a kedvenc mézeskalács formáinkat.

5. 

tojásfehérje 1 darab

A formákat áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire és megkenjük felvert fehérjével.

6. 

dió

Diódarabkákkal díszítjük...

7. 

mandulaszirom

...vagy használhatunk mandulaszirmokat, esetleg mazsolát, stb.

8. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

Zárt edényben tároljuk, amelybe egy szelet almát helyezünk, amelytől a sütemény megpuhul.

Jó étvágyat!

dió-
dió, darált40gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
hajdina liszt 250gramm
mandulaszirom-
méz 70gramm
mézeskalács fűszerkeverék1teáskanál
porcukor30gramm
szódabikarbóna½teáskanál
tojásfehérje1darab
tyúk tojás1darab
vaj50gramm
víz2evőkanál

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés