szakacsreceptek.hu

Hajdinás mézeskalács

    

Finom hajdinából készült mézeskalács dióval.

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió-
dió, darált40gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
hajdina liszt 250gramm
mandulaszirom-
méz 70gramm
mézeskalács fűszerkeverék1teáskanál
porcukor30gramm
szódabikarbóna½teáskanál
tojásfehérje1darab
tyúk tojás1darab
vaj50gramm
víz2evőkanál

1. 

hajdina liszt  250 gramm  dió, darált 40 gramm  porcukor 30 gramm  méz  70 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 50 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál  mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál  víz 2 evőkanál

A hozzávalókat egy tálba szórjuk.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát.

3. 

4. 

A tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A nyújtást végezhetjük szilikon alátéten vagy esetleg sütőpapíron is, így nem kell lisztet szórni alá. Kivágjuk a kedvenc mézeskalács formáinkat.

5. 

tojásfehérje 1 darab

A formákat áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire és megkenjük felvert fehérjével.

6. 

dió

Diódarabkákkal díszítjük...

7. 

mandulaszirom

...vagy használhatunk mandulaszirmokat, esetleg mazsolát, stb.

8. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

Zárt edényben tároljuk, amelybe egy szelet almát helyezünk, amelytől a sütemény megpuhul.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés