Mandarinos linzer szívecskék
Linzertésztából készült szívecskék, mandarinos mázban és gumimacikkal díszítve.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 | gramm | |
finomliszt | 500 | gramm | |
friss mandarinlé | 2 | evőkanál | |
porcukor | 220 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 1 | ||
tojássárgája | 2 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 280 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 500 gramm • vaj 280 gramm • porcukor 120 gramm • dió, darált 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • sütőpor 1 ĆL • tojássárgája 2 darab • tyúk tojás 1 darab • só
A vajat kisebb szeletekre vágjuk majd egy tálba helyezzük. Amikor a vaj megpuhul, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, őrölt diót, vaníliacukrot, sütőport, tojássárgáját és egész tojást. Kézzel kidolgozzuk a tésztát.
2.
A tésztát 30 percig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk. A tésztából szívecske formákat vágunk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 150 ° C-on kb 10 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.
3.
porcukor 100 gramm • friss mandarinlé 2 evőkanál
A mázat úgy készítjük el, hogy cukrot keverünk el mandarinos lében.
4.
A szívecskéket egyik oldalról belemártjuk a mázba, majd díszítésként egy gumimacit helyezünk rá. Hűvös helyen állni hagyjuk.
Jó étvágyat!