szakacsreceptek.hu

Mandarinos linzer szívecskék

    

Linzertésztából készült szívecskék, mandarinos mázban és gumimacikkal díszítve.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
dió, darált100gramm
finomliszt500gramm
friss mandarinlé2evőkanál
porcukor220gramm
-
sütőpor1
tojássárgája2darab
tyúk tojás1darab
vaj280gramm
vaníliacukor8gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 500 gramm  vaj 280 gramm  porcukor 120 gramm  dió, darált 100 gramm  vaníliacukor 8 gramm  sütőpor 1 ĆL  tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 1 darab 

A vajat kisebb szeletekre vágjuk majd egy tálba helyezzük. Amikor a vaj megpuhul, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, őrölt diót, vaníliacukrot, sütőport, tojássárgáját és egész tojást. Kézzel kidolgozzuk a tésztát.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát 30 percig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk. A tésztából szívecske formákat vágunk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 150 ° C-on kb 10 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.

3. 

porcukor 100 gramm  friss mandarinlé 2 evőkanál

A mázat úgy készítjük el, hogy cukrot keverünk el mandarinos lében.

4. 

A szívecskéket egyik oldalról belemártjuk a mázba, majd díszítésként egy gumimacit helyezünk rá. Hűvös helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés