Mandarinos linzer szívecskék

Linzertésztából készült szívecskék, mandarinos mázban és gumimacikkal díszítve.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 674 | gramm kcal | |
finomliszt | 500 1735 | gramm kcal | |
friss mandarinlé | 2 13 | evőkanál kcal | |
porcukor | 220 854 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 1 4 | kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 280 2056 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 8 29 | gramm kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 500 gramm • vaj 280 gramm • porcukor 120 gramm • dió, darált 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • sütőpor 1 ĆL • tojássárgája 2 darab • tyúk tojás 1 darab • só
A vajat kisebb szeletekre vágjuk majd egy tálba helyezzük. Amikor a vaj megpuhul, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, őrölt diót, vaníliacukrot, sütőport, tojássárgáját és egész tojást. Kézzel kidolgozzuk a tésztát.

2.
A tésztát 30 percig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk. A tésztából szívecske formákat vágunk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 150 ° C-on kb 10 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.

3.
porcukor 100 gramm • friss mandarinlé 2 evőkanál
A mázat úgy készítjük el, hogy cukrot keverünk el mandarinos lében.

4.
A szívecskéket egyik oldalról belemártjuk a mázba, majd díszítésként egy gumimacit helyezünk rá. Hűvös helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!