Diós linzerkarikák
Teasütemény szamócalekvárral, egyenesen a karácsonyi asztalra.
recept,recept fotó,dió, darált,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 80 | gramm | |
dió, darált | - | ||
finomliszt | 200 | gramm | |
főzőcsokoládé | 50 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 20 | milliliter | |
porcukor | 100 | gramm | |
szamócás lekvár | - | ||
sütőpor | ½ | teáskanál | |
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | csomag |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • vaj 150 gramm • porcukor 100 gramm • tojássárgája 1 darab • vaníliacukor 1 csomag • sütőpor ½ teáskanál • dió, darált 80 gramm
Az átszitált lisztbe hozzáadjuk a puha vajat, cukrot, tojássárgáját, vanília cukrot, darált diót és a sütőport.

2.
Kidolgozzuk a tésztát, becsomagoljuk élelmiszerfóliába majd 12 órán át hűvös helyen pihentetjük.

3.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. Karikákat vágunk ki belőle. A karikák felénél a közepén egy kis karikát vágunk ki.

4.
A karikákat...

5.
...és a lyukas karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezünk, majd megsütjük.

6.
7 percig 180°C fokon sütjük.


8.
főzőcsokoládé 50 gramm • habtejszín (30-33%) 20 milliliter
A csokoládét és a tejszínt gőzfürdőben felolvasztjuk.


Jó étvágyat!